Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Detitoizacija (mora nastupiti prvo u sigurnosnim službama)

Hrvatska je bremenita.
Jugoslavenska avantura je skupo plaćena (demografskim i teritorijalnim gubitkom, odlaganjem nacionalnog sazrijevanja, odlaganjem stvaranja nacionalne države i korištenja suvereniteta (u okvirima međunarodnog prava)). Negiranje suvereniteta podrazumijeva i negiranje svijesti o postojanju suvereniteta. Negiranje svijesti.
Korištenje svih sredstva u specijalnom ratu protiv Hrvatske podrazumijeva i vladajući sklop antihrvatstva. To podrazumijeva sva tri oblika vlasti (zakonodavnu, izvršnu i sudbenu). I onu utkanu u djelovanje sigurnosnih službi. Najveća vlast proizlazi iz djelovanja rada sigurnosnih službi.
Ponovimo. Antihrvatska vlast. Zakonodavna, sudbena, izvršna potpomognuta sigurnosnim službama.
Locirali smo žarišta antihrvatskog djelovanja (poluge vlasti).
Često spominjani pojam "pozicioniranja" najbolje opisuje djelovanje jugoslavenske (antihrvatske) politike.
Bez lustracije, s deklarativnom politikom pomirbe (koja je na civilizacijskom nivo prihvatljiva ali na organizacijskom i pragmatičnom nivou nije niti pučkoškolski uradak stabiliziranja demokratskog, nacionalnog, suverenističkog programa) koja je funkcionirala samo u ratnom dobu (zahvaljujući sluganskoj ulozi hrvatskih udbaša i orjunaša), po prestanku strahovanja izrodila je trajnom političkom krizom.
Sukob hrvatskog suverenizma (državotvornost je bila prva stepenica suverenizma) i antihrvatstva. Antihrvatstvo se uvijek suprotstavlja svim Hrvatskim nastojanjima ...

Komunistički doušnici, udbine ubojice, kosovi suradnici ... pozicionirani, ostali su netaknuti (spremni suprotstavljati se hrvatskim interesima).
Školstvo, zdravstvo, policija, sudstvo, sport, kultura, vojska, ... svi su zatrovani udbaško-kosovskim (orjunaško komunističkim) kadrovima (titoistima).
Uspostavom Republike Hrvatske (uz dobrovoljni odlazak srpskih kadrova) nedostatnom zamjenom tih kadrova demokratskim, hrvatskim kadrovima ostala je netaknuta udbaška hobotnica (uklopljena u kosovsku tvorevinu). I KOS je napustio Hrvatsku (svjestan međunarodnih razmjera svog angažmana i posljedica koje proizlaze iz takvog upliva). Ostala je samo UDBA.

Udba je pozicionirala kadrove (po vlastitom nahođenju). Udba i danas kontrolira i upravlja tim kadrovima.
Recimo otvoreno: Josipović je pokušao pokrasti predsjedničke izbore ali nije uspio. Pokrao je i izbore za prvi predsjednički mandat. Ništa nije napravio za prvi mandat, za drugi je još otvorenije iskazao svoju neprimjerenost za predsjedničku dužnost. Tko je organizirao i prve (pobjedničke) i druge (gubitničke) izbore?

Hrvatski suverenisti su ostvarili hrvatsku državu, ali ne stabilnost i prosperitet te države.
U usporedbi s Grčkom koja ima oko 11 milijuna stanovnika i BDP procijenjeno 260 milijardi US$, Hrvatska ima oko 4,5 milijuna stanovnika i BDP procijenjeno 87 milijardi US$. A Grčka je na glasu kao država pred bankrotom.
Sudbina Grčke (pod utjecajem Velike Britanije; antigermanski nastrojene) u potpunosti podsjeća na hrvatsku sudbinu. Stalno na vlast vraća prorusko, probritanske kadrove i zagovara nerad. Politika naplaćivanja geostrateškog položaja (koja je u Hrvatskoj naročito prisutna kad se raspravlja o Titu i njegovoj ulozi) stvara društvo nerada.
Glavne zvijezde političkog neba su nesposobni (Linići, Jakovine. Čačići, Pusići/ke, Milanovići, Račani, Šuvari, Bakarići, ...). Neradnici, ali na čelu radničke klase i zagovornici radničkih prava.
Jedino njima neuspjeli radnici otvaraju politički prostor trgovanja geostrateškim položajem. A to je najkraći put prodaji domovine.

Hrvatska mora prokazati praksu udbaškog pozicioniranja (na utjecajne funkcije) i politiku (u službi britansko-rusko/sovjetsko/ruske antigermanske politike koja bitno šteti hrvatskim nacionalnim interesima, politici protivnoj poveljama UN-a i međunarodnog prava) kojoj služe.
Hrvatska (nakon uspostave vlastite države) mora izboriti pravo ostvarenja vlastitih interesa (makar se oni protivili interesima svjetskih sila ...).
Kako bi uspjela u svojim nakanama mora se riješiti čimbenika koji iznova produciraju (trajnu) političku krizu ...
Hrvatska mora ovladati sigurnosnim službama, onemogućiti tim službama (radi se o maloj i siromašnoj državi koja zasigurno nema kvalitetne kadrove) politizaciju i provođenje specijalnog rata protiv vlastite države.
Kad država ovlada tim segmentom , kriza će prestati postojati u ovom obliku. Vratit će se stalna kriza (pohlepa) siromaštva koja ljude motivira na svakodnevni kvalitetni rad ... i produktivnost.
Demontirati titističke kadrove znači detitoizirati društvo, a glavna poluga titovih/titoističkih aktivnosti je oslanjanje na rad sigurnosnih službi ...

Hrvatska može i zaslužuje bolje!





Post je objavljen 22.02.2015. u 01:28 sati.