Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

POŽAR NA 50.KATU NEBODERA THE TORCH, NEMA OZLJEĐENIH

DUBAI

Prema liječničkim izvorima, nema poginulih ni ozljeđenih, vatra je stavljena pod kontrolu, a stanarima okolnih nebodera kod marine Dubai oko četiri sata i 30 minuta dozvoljeno da se vrate u svoje zgrade. Stanari TheTorcha (Baklja) čekaju da im se službeno odobri povratak u zgradu, ali će oni sa viših katova morati pričekati nekoliko dana.

Vatra je izbila na 50. katu tog nebodera od 79 katova, javio je dnevnik Gulf News, pozivajući se na izjavu jednog stanara, prenio je AFP. Očevici navode da su sa dijelova zgrade koje je zahvatio plamen padali metalni dijelovi i staklo. Tokom požara prometu toj gusto naseljenoj oblasti je preusmjeren. Za sada se ne zna uzrok požara a širenju plamena po zidovima desetak katova doprinio je snažan vjetar.

Desetak vatrogasnih vozila sudjelovalo je u gašenju požara koji je u zgradi visokoj 336,1 metar. Neboder The Torch (Baklja) izgradđen je u najvećem gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata 2011. godine i tada je proglašena najvišom stambenom zgradom u svijetu.…. pročitaj više

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 21.02.2015. u 08:00 sati.