Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carstvoznakova

Marketing

Kenjiro Yoshigasaki sensei - Predavanje o životu









Kenjiro Yoshigasaki je učitelj života.
Živi i djeluje u Europi već 35 godina, pa ga slobodno možemo smatrati europljaninom. :)
Svojim konstantnim promišljanjem o životu i međuljudskim odnosima, svaki njegov seminar je novo bogatstvo percepcije života koje podijeli s nama, a sve prožeto aikidom.

Rođen 1951. u Kagoshimi, Japan, Kenjiro Yoshigasaki sensei počeo je vježbati yogu s 10 godina. Kasnije vježba aaikido i mnoga druga ratnička umijeća. Također je proučavao zen budizam, novi šintoizam, Katolicizam i islam. Posvetio je godinu dana proučavanju yoge u Indiji 1971., a 1973. postaje aikido instruktor. Podučavajući Ki te aikido u Europi od 1977., sada njeguje preko stotinu dojoa i više tisuća učenika u Europi.

Godine 2002. je izjavio:
”Došao sam u Europu 1977. kako bih podučavao ki aikido. Radio sam na razvoju ki aikidoa ne samo u Europi već i u Južnoj Americi i Južnoj Africi kroz proteklih 25 godina.
Uvijek sam podučavao načine života prije aikido tehnika ali za razumijevanje života potrebno je svakodnevno zahtjevno promišljanje.
Život je integrirani entitet i stoga je sva ljudska aktivnost temeljena na njegovom razumijevanju. Bez ispravnog razumijevanja vlastitog života pojedinca, ono što on čini nikada neće biti upotpunjeno."

Dvorana D-7 na Filozofskom fakultetu
Ulaz slobodan


Radujemo se Vašem dolasku :D









Post je objavljen 19.02.2015. u 18:09 sati.