Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkbjelovar1999

Marketing

Mini interview: Mario Kos, trener seniora i kadeta NK Bjelovar

U slijedećim postovima na ovom blogu uz redovite informacije o aktualnim događajima moći ćete jednom tjedno pročitati i mini interview (po naški: kratki intervju) sa trenerima, igračima, pa i roditeljima koji prate ovu generaciju nogometaša. Moja malenkost bila je slobodna pokrenuti ovu ideju sa ciljem da ponešto saznamo i iz prve ruke putem intervjua.
Na prvi interview rado se je odazvao trener Mario Kos na čemu mu se zahvaljujem!

Od Lički Osik 2010



B.F.
Nedavno ste preuzeli trenersku funkciju u seniorskoj ekipi NK Bjelovar. Imali smo prilike čitati u novinama o Vašim potezima i planovima u radu sa prvom ekipom. Također znamo i da su se neki igrači kadetskog uzrasta na treninzima i pripremnim utakmicama priključili seniorima. Među roditeljima koji prate ovu generaciju pojavila se bojazan da će ekipa kadeta koju trenirate gotovo 8 godina pasti u drugi plan, odnosno da će se vaš angažman u prvoj ekipi odraziti na rad sa kadetima.
Ima li mjesta takvim razmišljanjima?

M.K.
Iskreno posla je puno više nego do sada. Treniranje seniora i kadeta u isto vrijeme je vrlo složen i naporan posao. Moj uvjet kod preuzimanja seniora je bio da nastavim sa treniranjem kadeta jer sam utrošio veći dio svog dosadašnjeg trenerskog rada u tu generaciju i smatram da smo na najboljem putu da iz te generacije izađe veliki broj igrača koji će sa uspjehom igrati za NK Bjelovar i vratiti bjelovarski nogomet u 2. Hrvatsku nogometnu Ligu gdje sigurno pripadamo. Pripremama smo priključili nekolicinu kadeta i pokazali kojim putem želimo ići u NK Bjelovaru. Od 15.2. počinjemo sa zajedničkim treninzima kadeta u večernjim satima (19.45.) pet puta tjedno i pripremnim utakmicama.

B.F.
Možete li kratko analizirati jesenski dio sezone odnosno rezultate kadeta i trenutni poredak u međuregionalnoj ligi središta Zagreb i Varaždin?

M.K.
Očekivanja na početku sezone su bila poredak među pet ekipa što smo ostvarili i trenutno smo na diobi trećeg mjesta sa zagrebačkom Lokomotivom. Naš cilj u drugom djelu je stepenica više u odnosu na prvi dio prvenstva i plasman na Državno prvenstvo kadeta.

B.F.
Kakav razvoj događaja očekujete u Kup natjecanju kadeta?

M.K.
Ulazak među osam ekipa u kadetskoj konkurenciji je najveći uspjeh bilo koje ekipe NK Bjelovara u povijesti kluba. Iskreno se nadam povoljnom ždrijebu i domaćinstvu u četvrtfinalu i izbjegavanje kadeta GNK Dinama čiji igrači sačinjavaju cijelu prvu postavu reprezentacije Hrvatske U17 (1998.g.).

B.F.
Možete li nam malo više reći o daljnjim planovima u radu sa kadetima? Nakon što je Filip Ocvirek otišao u NK Lokomotiva, da li će kadeti dobiti neka nova imena?

M.K.
Ekipi se je pridružio Danijel Dujić iz Grubišnog Polja, a nakon duže stanke nakon teške povrede vraća se i Jurica Baronić kao i Filip Makopek koji je izgubio cijelu prvu sezonu zbog ozljede koljena. Odlazak Filipa Ocvireka u Lokomotivu je samo jedan u nizu odlazaka koji je ova generacija imala ( Toni Brezina - GNK Dinamo, Borna Rebić - NK Špansko, Matej Hudeček - GNK Dinamo, Arijan Res - NK Slaven Belupo, Marijo Rajić - GNK Dinamo, Karlo Darojković - NK Lokomotiva...) i nakon svakog odlaska nismo tugovali nego smo nastavili trenirati i danas smo bolji nego što smo bili prije tri, četiri godine. Filipu želim puno uspjeha i on će kao i svaki nas igrač koji je napustio ekipu biti zauvijek dio nas. Dio jedne prelijepe priče.

B.F.
Da li ste zadovoljni sa uvjetima u kojima trenirate obje momčadi na gradskom stadionu? Ima li naznaka kada će se ponovo uspostaviti rasvjeta na pomoćnim igralištima?

M.K.
Uvjeti su takvi kakvi jesu i tu se malo toga sa naše strane može napraviti. Uspostavili smo bolju suradnju sa ljudima koji održavaju stadion i prvi rezultati se polako vide. Što se tiče rasvjete imamo obećanje da će rasvjeta biti popravljena ovih dana i to će nam omogućiti da ponovo okupimo cijelu ekipu u večernjim satima poslije škole na treningu.

B.F.
Kako komentirate rezultate proglašenja Športske zajednice grada Bjelovara kada govorimo o kadetima NK Bjelovara?

M.K.
Ja sam iskreno zbunjen i iznenađen. Ekipa kadeta je najuspješnija sportska ekipa koju je ovaj grad imao zadnjih godina. Da ne nabrajam sva ostvarenja nema smisla ali ću navesti samo u sezoni za koju je sportska zajednica nagrađivala: osvojeno I. mjesto u I. HNL Sjever bez poraza, osvojeno 5. mjesto na Državnom prvenstvu Hrvatske gdje smo izgubili u tri utakmice tijesnim rezultatima: HNK Hajduk 4:3, HNK Rijeka 2:1 i NK Osijek 1:0. Osvajanje najvećeg malonogometnog turnira u Zagrebu "Kutija šibice". I to sve nije bilo dovoljno da budemo najbolja kadetska ekipa Grada Bjelovara nego su proglasili kadete RK Bjelovara koji su dobili prvu nagradu za osvajanje 7. mj na Državnom Prvenstvu Hrvatske. Tužno i žalosno, ali tu se ništa ne moze učiniti osim čestitati rukometašima na nagradi.

B.F.
Iako se gotovo svakodnevno susrećete na treninzima sa igračima da li biste im putem ovog bloga nešto poručili? Da li i za roditelje imate kakvu poruku?

M.K.
Prošli smo dugi put od početnika prije osam godina do trenutka priključenja dijela ekipe pripremama seniora. Do tu gdje jesmo doveo nas isključivo rad i zalaganje na svakom treningu, na svakoj utakmici. Treba ustrajati i u sljedećim godinama ćemo ubirati plodove rada svih ovih godina. Zahvaljujem se roditeljima jer bez njih ne bi bili ni blizu uspješni, jer ste financirali u svih ovih osam godina naša putovanja na turnire u Barcelonu, Veronu , Kitzbuhel, Budimpeštu i još mnoge druge gradove. Kupovali ste sportsku opremu. Ovaj uspjeh je naš zajednički i nadam se da ćemo ustrajati još u sljedećem razdoblju i biti ponosni na naše igrače.







Post je objavljen 08.02.2015. u 19:21 sati.