Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

KARNEVALSKA PREDIZBORNA OBEĆANJA





Predizborni pregovori o budućim gradonačelnicima četri sjajna otočka grada: Paga, Raba, Hvara i Korčule su u punom jeku.
Što sada u ovim otočkim sredinama imamo? Imamo Vladine Povjerenike koji moraju potrošiti novac iz gradskih proračuna, za pripremu novih izbora, koji se nota bene mogao utrošiti recimo na organizaciju karnevala.


Koliko su za ovo dragocijeno izgubljeno vrijeme krive političke stranke i pojedinci u spomenutim gradovima?

Kada sam prije tri godine u jednom od postova prilikom izbora tajnika Turističke zajednice grada Paga, preporučio da političari uzmu u ruke Marinkovića i pročitaju njegovu novelu "Karneval", sada se to ponovno aktualiziralo ponovljenim izborima u gradu Pagu.
Grad Pag trenutno nema tko voditi! Paški političari, ako se njih može nazvati političarima, se nisu uspjeli dogovoriti, niti podržati izabranog gradonačelnika. U Pagu je uvijek sve bolje srušiti, nego sačuvati postojeće. Za grad Pag vrijedi krilatica, da je svaki novi početak jeftiniji od onoga što već postoji.

Tako je Ranko Marinković u noveli "Karneval" opisao, inspiriran istinitim događajem u svom Visu između dva svjetska rata, kada se bivši i novi gradonačelnik nisu mogli dogovoriti o jednoj karnevalskoj povorci. Dokazujući svoju moć organizirali su svaki svoju karnevalsku povorku koje su se susrele u maloj viškoj kaleti. Maškare su se potukle!

Danas se ne tuku, ali nisu ni daleko od toga. Od onih koji su u socije i agitairaju za jednu stranu i oni koji su od nemila do nedraga, agitirajući za drugu stranu. Uz koji "žmuj" bevande više, ne garantiram da se i to nebi dogodilo.

Zar nam stvarno treba rat da bi bili složni? Što ovim navedenim otočkim sredinama treba?
Trebaju im mlade i poslovne politikom neopterećene ljude koji će znati za godinu ili dvije pokrenuti najviše dva do tri kapitalna projekta i ono što je najvažnije za otoke, zaposliti nove (mlade) ljude.
Kako nebi upao u političku "kašetu brukav" ne želeći brzopleto donositi zaključke imam osjećaj da nas čeka vruće gradsko ljeto.
U ime svih ovih zabluda, prepustimo se karnevalu i svim njegovim čarima.




Post je objavljen 07.02.2015. u 22:53 sati.