Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

O čemu trabunjaju Sinčić, Pernar, Kapović, Petrov, ...

Poslijeratna gospodarska politika Republike Hrvatske (prije toga potpuno uništena i kadrovski usmjerena na marksistički koncept teške privrede za koje Hrvatska bez energenata i ruda nije imala uvjete, ovisnička (o jugoslavenskoj privredi i privredi Sovjetskog saveza), ...) nužno je morala otvoriti vrata razvijenom svijetu (koji zbog politike širenja EU nije nalazio interesa investirati do u turizam).
U takvim okolnostima otvaranje Hrvatske prema (razvijenom) svijetu imao je dvije zadaće. Prva zadaća je bio izlazak iz svojevrsne izolacije nametnute visokim carinama i siromaštvom. Što je ubrzalo gospodarski razvoj i porast BDP-a. Druga zadaća je bila omogućiti socijalističkim generacijama blagodati povećane osobne potrošnje (u SFRJotu se 70% BDP-a trošilo za vojsku) i tako rasporediti teret tranzicije na više generacija (solidarnost, po definiciji nacije osjećaj pripadnosti i brige za pripadnike nacije, ...).

Tranzicija (formalno predviđena i trajanju deset godina) je trajala (ili traje)duže od predviđenog, a iza tranzicije nastupa stalni razvoj (u smislu odvijanja procesa koji su pozitivni ili negativni). Društvo (i gospodarstvo) nikada ne miruje, u stalnim je promjenama.
Započeta politika državotvornog, demografskog, gospodarskog i svekolikog preporoda je proces (bez prestanka). Prve korake je osmislio i proveo HDZ. SDP je u dva navrata ideološki dijametralno zakočio te procese (svjedoci smo teškoj krizi, nesposobnosti donošenja odluka ... ili donošenja (pogrešnih) odluka titoističkom (diktatorskom) lakoćom na štetu samog društva).
Očigledna (potpuna) smjena sdp-ovske vlasti i utjecaja prisilio je kreatore ovog nereda ponuditi neke nove (političke) naivce koji bi započetu politiku oporavka i preporoda (koja mora trajati više generacija za istinski uspjeh) zaustavili i svojim postupanjem naštetili jedinstvenom hrvatskom cilju. Zdrava, vitalna, oporavljena Hrvatska.

Budalaštine o stranim bankama, Hrvatskoj narodnoj banci i politika protivljenja uskrsnuću Hrvatske njima je sredstvo produžene okupacije.

Hrvatska mora raščistiti s lošom praksom potpomaganja svima koji joj žele propast ... (Zvali se Živi zid, Most, Radnička fronta ... svi su oni iz istog orjunaško-prosrpskog komunističko-proruskog britansko-ruskog gnijezda ptica pričalica).

Hrvatska mora pobijediti!




Post je objavljen 26.01.2015. u 21:36 sati.