Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kuca-r

Marketing

Obiteljska kuća nekad i sad

Prikupljajući dokumentaciju za prijavu bakine kuće na natječaj za sufinanciranje fasade, naišli smo na dva zanimljiva lista. Zapravo, još su zanimljiviji u usporedbi s današnjim okolnostima.

Prvi list je građevinska dozvola iz siječnja 1956. godine, zatražena u srpnju prethodne godine. Drugi list je uporabna dozvola iz 1958. godine. Znači, bile su potrebne dvije godine da kuća bude izgrađena. Tri uključujući čekanje građevinske dozvole.
Lokacija - oko 2 km od središta grada.
Investitori - baka i djed, i njena sestra sa suprugom, svi najmanje s četiri razreda osnovne škole ili najviše sa srednjom strukovnom školom, poslije svi radnici. Svi nepolitički.
Dob prilikom useljenja - 30 godina, najstarija osoba.
Teško mogu procijeniti koliki je to uspjeh za njih, no u njihovoj ulici, ali i po cijelom gradu i okolici, puno je sličnih kuća iz tog razdoblja.

Dozvola ove kuće, opisane u blogu, zatražena je u lipnju, a odobrena u prosincu 2008. godine, kuća započeta 2009., useljena 2012., a fasada napravljena 2013. godine. Uporabnu dozvolu još uvijek nismo zatražili, ponajviše zbog troškova dokumentacije. Neke stvari su nam ipak važnije.
Lokacija - oko 15 km od središta grada.
Investitori - fakultetsko obrazovanje i zaposlenje u struci, u privatnim tvrtkama. Nepolitički.
Dob prilikom useljenja - 34 godine.
Prema riječima prijatelja i poznanika, napravili smo čudo, većina ne poznaje nikog drugog kome je uspjelo.

Trebam li išta komentirati?




Post je objavljen 10.03.2015. u 12:43 sati.