Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Udbaška Hrvatska (sudbina Ive Josipovića i crvene Hrvatske)

Bio je (komunistička) lešina (sin orjunaško-komunističkog zlotvora), pa pravni (prije toga muzički) mrtvac (koji je sastavljao tužbu za ratne štete protiv agresorske Srbije (kojoj je dostavljao povjerljive dokumente iz tužbe)), pa politički mrtvac (odavao NATO tajne Srbima i Rusima).
Sada je omražena osoba koju su službe (oduvijek Antine službe) gurale i preko njega pokušale uspostaviti crvenu (udbašku) Hrvatsku ...

Život Ive Josipovića je satkan od uplitanja službi koje su mu (netalentiranom i nesposobnom) otvarale vrata (novčanih računa).
Slom komunističkog bloka zatekao je hrvatske udbaše (koji su bili podređeni srbima i velikosrpskoj ideji, pa onda (tajnovitim kanalima) komunističkoj Moskvi) nespremne ...
Ruka pomirbe (politika pomirbe F. Tuđmana omogućila im je (obzirom na HSS-ovsko političko podrijetlo Tuđmana i praksu HSS-a u povijesti) odlučivanje po vlastitom nahođenju) ostavila je nelustriranu i netaknutu (polovičnu, otprije nekompetentnu) udbu.
Mnogi su iskoristili prigodu i (neprimijećeni) istupili iz službe. Ostali su okorjeli udbaši koji su se konsolidirali i iskoristili politiku pomirbe (na svoju štetu) za nastavak antihrvatske djelatnosti.
Smisao politike pomirbe i jest razlučiti nepopravljive od ostatka ...
U samom sfrjotu, hrvatska udba je bila nesposobna preuzeti vlast (iako svaka takva služba, napose ustrojena po sovjetsko-ruskom modelu (preuzimanja vlasti nasiljem), to radi bez poteškoća).
Devedesete su preživjeli sakrivajući se iza Tuđmana (HSS-ovca, komuniste, generala jna, disidenta (i kao takvog često isljeđivanog, ... )). Povratak okorjelih komunista, račanove koalicije, (nenadano) je oživio udbu.
Sindičića su dekretom (nadležnog suca) rehabilitirali (poručujući kako je jedan od ubojica iznova u stroju (partije)).
Račanovo doba (oporavka hrvatske udbe, u novim okvirima hrvatske državne samostalnosti), nije moglo ponuditi ustoličenje službe koja je u najboljim danima bila sluganska (organizirana za djelomične zadaće - progone i prokazivanja, ali ne i za specijalne zadaće rušenja ili uspostave vlasti). Hrvatska udba je u toj nesposobnosti kroz deset Tuđmanovih godina (što prirodnom selekcijom, što pasivnošću) izgubila i onaj služničko-izdajnički potencijal.
Trajna (kupovina vremena) ofenziva na hrvatske nacionalne interese (produciranja dokumenata i iskaza za međunarodni sudski tribunal u Haagu) trebala je omogućiti stasavanje službe sposobne osvojiti i zadržati vlast.
Izdajnička (protunarodna) klika, ima suženu osnovicu regrutiranja ... Idealnu osobu za uspostavu udbaške Hrvatske (služinski podređene Srbiji i Rusiji) pronašli su u Ivi Josipoviću (polupravniku, polumuzičaru, polupredsjedniku, polumrtvacu). (Onako kako su Tita glorificirali, pokušali su s Josipovićem ... vratiti zločinačku moć!)
Slomom na predsjedničkim izborima, propala je ikakva mogućnost uspostave udbaške Hrvatske. A Josipović je postao politički mrtvac (kojeg ni Crvena armija ne može uskrsnuti).

Raspadom oružanih snaga carske Rusije prije boljševičke revolucije 1917. godine i nakon nje, koja je boljševičko vodstvo prisilila na sklapanje nepovoljnog mira s Njemačkom u Brest-Litovsku početkom 1918. godine, pojavila se potreba hitnog stvaranja vojnih snaga novog režima. Nestabilna situacija u Rusiji dovela je do brzog i vrlo improviziranog stvaranja nove vojne organizacije "Seljačke i radničke crvene armije" (RKKA), u biti narodne milicije namijenjene obrani zemlje od vanjskog i unutarnjeg neprijatelja. http://hr.wikipedia.org/wiki/Crvena_armija





Post je objavljen 24.01.2015. u 17:08 sati.