Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Slobodan Granić - Nezavisna lista mladih je prevarila birače jer surađuju sa SDP-om i HNS-om



Vrgorska podružnica HSP-a Ante Starčević samostalno je na izborima osvojila jednoga vijećnika, i to svog stranačkog tajnika Antu Mihaljevića. On međutim nije bio prisutan na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća, već je uputio drugoga s liste - Jozu Dropulića, ali kako Mihaljević prethodno nije izvijestio napušta li on Vijeće ili stavlja mandat u mirovanje, Dropulić nije mogao preuzeti dužnost.

Već se danima špekulira u javnosti da HSP Ante Starčević neće biti dio većine u Vijeću koja će biti protiv HDZ-a. To je potvrdio ne samo Mihaljevićev nedolazak, već i priopćenje za javnost koje je popodne medijima odaslao predsjednik HSP-a Ante Starčević Vrgorac Slobodan Granić. U priopćenju naslovljenom ""Nezavisna" lista mladih je prevarila birače, Ante Pranić je igrač SDP-a" Granić navodi: "Dana 15.01.2015. održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća grada Vrgorca. Već na prvoj sjednici Gradskog vijeća karte su se otvorile. Odmah je bilo jasno "koja ptica kojem jatu leti". Naime, vođa "Nezavisne" liste mladih Ante Pranić u cijeloj kampanji jasno je govorio da ne želi niti sa SDP-om niti sa HDZ-om. Na prvoj sjednici Gradskog vijeća razvidno je da je stvorena neslužbena "lijeva koalicija" koju čine NLM, SDP i HNS. Poznato je da je Ante Pranić do jučer bio član SDP-a, dok je njegov otac bio dugogodišnji predsjednik SDP-a Vrgorac. Već sada se može reći da se radi o svojevrsnoj prevari birača, jer ta lista sebe ne može nazivati "nezavisnom". No, i takvu politiku možda možemo smatrati legitimnom, a da li će birači to kazniti ili nagraditi, vidjet će se na drugom krugu lokalnih izbora za 2-3 mjeseca.
Ovakvo grupiranje stranaka "lijeve opcije" zahtjeva žurno okupljanje stranaka Domoljubne koalicije. Pozivamo sve domoljubne snage na zajedništvo, te tako ujedinjeni na ponovnim izborima na proljeće i pobjedimo. Da je ta pobjeda realnost, pokazali su i nedavni izbori za predsjednika države. Kolinda Grabar-Kitarović, kandidatkinja HDZ-a i Domoljubne koalicije, u Vrgorcu je osvojila gotovo 60% glasova. Na svim strankama koje pripadaju Domoljubnoj koaliciji je zadatak da izvuče taj veliki glasački potencijal na izbore u proljeće, i dakako, pobijediti. U ostvarivanju tog cilja HSP AS će dati svoj maksimalan doprinos. Bog i Hrvati!"

Post je objavljen 16.01.2015. u 19:11 sati.