Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Hrvatske dubioze

Hrvatska je kroz povijest upamtila političkih pokreta i stranaka (pod tuđinom) dostatno za stvaranje kompleksa. Dugo su (specijalnim ratom) nametana stajališta o dva Hrvata, tri stranke ...
Razdijeljenost Hrvatske proizlazi iz sporijeg nacionalnog (i industrijskog, iz čega proizlazi transportna i trgovačka slabija povezanost) sazrijevanja. To sazrijevanje je otežavano u geopolitčkom ratu (antigermanske osovine zla).
Geostrateški značaj povijesnih područja hrvatskog korpusa (oslabljenih turskim osvajanjima) podloga je za specijalni rat ometanjem sociološko-industrijskih procesa kašnjenja sazrijevanja nacije (a time i ranog definiranja granica nacionalne države).
Ostaje žaliti (za izgubljenim vremenom).

Uz spomenute političke stranke i ideje, pokrete i pravce jedna je svojstvena politici ometanja stvaranja (nacionalne) države. Partija rada (poznatija kao KPJ/KPH/SKH/SKH-SDP/SDP).
Nikad nisu imali glasače (zbog tog su svugdje u svijetu komunisti ili gubili i gube izbore ili su zagovarajući i provodeći revoluciju osvajali vlast).
Nepostojanje glasačkog tijela te političke grupacije (partije) stvorio je oportuni stav o iskorištavanju pojedinih socioloških skupina. Partija je u Hrvatskoj kroz povijest pokušala iskoristiti radničku neorganiziranost ali su u pretežno seljačkoj, industrijski nerazvijenoj zemlji imali slab birački, revolucionarni potencijal.
Od boljševičke revolucije (koja je iskoristila građansku revoluciju i nestabilnost prouzročenu tom revolucijom pa do poticanja i obučavanja ustaša u Kraljevini Jugoslaviji te iskorištavanja nestabilnosti prouzročene ustaškom revolucijom) model osvajanja vlasti je isti.
Manjina manevrira do osvajanja potpune vlasti. Partija(e) troši(e) (iskorištava(ju)) sociološke skupine.
U svojoj zloj namjeri vladati usprkos svima zloupotrebljavaju određene probleme i slabosti pojedinih socioloških skupina i zaklanjaju se iza tih skupina.
U Jugoslaviji sakrivali su se iza Srba (Vlaha, Cincara, Crno Vlaha, ...), posebno krajinskih Srba. Račan je dobrano temeljio svoju politiku na srpskoj manjini (za koju je smatrao kako ima konstitutivna prava, a onaj tko osporava ta prava gubi politička prava ..). Ishod je Domovinski rat i agresija Srbije i JNA u poticanju srpske (nametnute) pobune ...
JNA i partija su prisilili krajinske srbe na pobunu kako bi prikrili pripremljenu agresiju na Republiku Hrvatsku i BiH. Partija i partijska vojska su iskoristili pravoslavne vlahe (posrbljene).

Poslije ratnog okončanja (avanture u koju se partija upustila) krize političkog prava, partija se okrenula drugim sociološkim skupinama (jer su srbi/vlasi bili potrošeni ...). Ustrajno su iskorištavali podijeljenost (nacionalnu nezrelost) juga i sjevera Hrvatske (u svojim zlim političkim manipulacijama). Zagorsko-prigorsko-međimurske županije su poznate kao utočište partijskih izbornih htijenja. Neprirodno.
Upravo te sjeverne županije, nošene revoltom stvorenom partijskim pričama o neradišnim i rastrošnim državotvornim "rvatima", gaje percepciju o vlastitoj štedljivosti i radišnosti te ih to svrstava u neprirodne glasače partije. Partija uvijek ima neprirodne glasače (čitaj: tko glasuje i simpatizira partiju glup je!).
Uz zagorsko-prigorsko-međimusrsku neprirodnu transverzalu, gradska središta (opterećena odnarođivanjem za komadić kruha - sociologija grada) su izvorište druge skupine partijskih neprirodnih glasača. Staro-mladih.
Radno sposobno stanovnišvo (radništvo, poduzetnišvo) nikad nije bilo glasačko tijelo partije (inače ne bi zagovarali revolucije i služili se otimanjem političke moći). Neradno stanovništvo je sklono fantaziranju (i stari i mladi). Lako su zavodljivi i bez društvenih normi.
Osobina ovih skupina je nepoštivanje društvene norme, izrazito negativan stav prema naciji, vjeri, državi i autoritetu (bilo kakvom). Tko bi htio takve glasače? Sad je jasno zašto je sdp (partija) po osvajanju i predsjedničke i parlamentarne vlasti odmah potonuo. Nemaju glasače, niti mogu regrutirati potrebne kadrova za obnašanje vlasti ...
To su dovoljni razlozi za svrgavanje takvih sa svih oblika vlasti. Marginalizacija (ropotarnica).

Gdje vam/nam je pamet?




Post je objavljen 15.01.2015. u 00:01 sati.