Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Glasujte za mog strica

Svi.
Svi znamo kako je politika licemjerja, zaoštravanja i ideološke podijeljenosti nedemokratska politike. Zašto?
Jer je društvo politički neravnomjerno aktivno u političkim djelovanjima. Idealna demokracija (ravnomjerna zastupljenost interesnih skupina i pojedinaca) podrazumijeva i političku organiziranost (pojedinaca i društvenih grupa) i prisutnost pri odlučivanju (zastupljenost pri donošenju odluka proporcionalna brojnosti). Izbori (državni, lokalni) su oblik odlučivanja.
Kad ciljano provodite u demokratskom društvu politiku zastrašivanja i stvaranja političke podijeljenosti svjesno pokušavate osporiti pravo na demokratsko odlučivanje. Ideološka podijeljenost koju sprovodi orjunaško-srpska politička grupacija sadržava uz mogućnost skretanja društva ka jugoslavensko-srpskom društvu i mogućnost prisile takvog skretanja.
Upravo je (partije) sdp-a od samog nastanka težio zastrašivanju i ometanju demokratskog izjašnjavanja. To je dovelo do apolitizma društva (javnog skrivanja političkih stajališta; pogubno po demokraciju).

apoliticizam, apolitizam grč- (a -ne, isp. politika) tobožnja ravnodušnost u pitanjima politike ; uklanjanje, izvlačenje od učešća u političkom životu; nemar za javna zbivanja, bojkotiranje političkog djelovanja

Strategija smanjenja demokratskog pritiska, ionako otprije nepoželjnog partiji (sdp-u), nedemokratska je mjera negiranja Ustava i ustavnih prava. Kažnjivo.
Uistinu, bez ruske diplomatsko-novčane podrške (zastrašivanje je glavna valuta kojom pustoše državne blagajne - odnoseći kune), cjelokupna državna služba kukuriku koalicije zaslužuje kazneni progon i zabranu rada u državnim službama. Lustracija poslije nelustracije i politike pomirbe.

lustracija lat (lustratio) 1. čišćenje od grijeha u straih Rimljana, ispitivanje savjesti; 2. povremeni pregled (zemljišnih) službenih knjiga

lustracija (lat. lustratio – rasvjetljivanje)[1] je provjera i uklanjanje iz javnog političkog života onih osoba koje su bile aktivne u službi totalitarnih režima (članovi nacionalsocijalisticke i komunističkih partija te službenici i doušnici njihovih tajnih službi). Provodi se u nekim državama Europe počevši od pada realsocijalističkih režima kao dio opće dekomunizacije društva, a ranije je provedena i pri denacifikaciji poratne Njemačke[2]. http://hr.wikipedia.org/wiki/Lustracija

Lustrirati možemo osobe koje zagovaraju totalitarne režime (ili ometaju demokraciju).

Hrvatska prolazi teško razdoblje (očuvanja demokratskih načela). Svi politički aktivni moraju proširiti interes političkog odlučivanja na šire društvo (i prizvati demokraciju kao sredstvo rješavanja društvene krize u koju su nas uvukli nelustrirani partijaši (sdp)). Svatko mora prizvati na izbore barem 5 glasača koji bojkotiraju izbore. Svi moramo preuzeti odgovornost. Društvo mora težiti demokratskom odlučivanju.
Sve zlo partijske samovolje i licemjerja nas je preplavilo zbog referenduma o ulasku u EU (koji većina Hrvata nikad ne bi demokraski izglasala, ali ne bi ni prihvatili posljedicu guranja u region - srboslaviju).
Politička kriza koja je pretvorena u gospodarsku (titoisti su nas oduvijek i gospodarski uništavali) zahtijeva iznova ujedinjenje političke Hrvatske s glasačkom Hrvatskom u ponosnu Hrvatsku.
Retuđmanizacija. Revitalizacija; demografska, gospodarska, duhovna, svekolika obnova Hrvatske.

Prisilite uplašene izići na izbore i neka glasuju po savjesti ... glasujte za mog strica!






Post je objavljen 11.12.2014. u 01:21 sati.