Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Sve majice su seksističke

Za danas sam planirao jedan drugi post, ali ovaj članak u NY Mag-u (publikacija s tiskanim izdanjem od 400 000 primjeraka i 14 milijuna online posjetitelja mjesečno) mi je privukao pozornost:

Zuckerberg objašnjava svoje sive majice, djeluje prilično seksistički
Kategorija: svakodnevni seksizam (casual sexism)



Steve Jobs je imao svoje jednostavne crne džempere. Twitterov Jack Dorsey je imao svoje otmjeno Prada odijelo, a Mark Zuckerberg ima svoju uniformu koja se sastoji od bezličnih, običnih sivih majica kratkih rukava. Na nedavnoj sesiji pitanja i odgovora, netko ga je napokon pitao zašto je u posjedu doživotne zalihe takvih bezličnih sivih majica koje mu ne pristaju.

Njegov odgovor: "Nalazim se u ovoj vrlo sretnoj poziciji gdje se svakog dana budim kako bi poslužio više od milijarde ljudi. I osjećao bih se kao da ne radim svoj posao kada bih potrošio išta svoje nergije na stvari koje su blesave ili frivolne i beznačajne za moj život."

Koji bed, Zuckerbergu! Jesam li ja jedina kojoj se čini da ovaj stav moćnika/bezveznjaka Silicijske doline implicira da je briga o odijevanju nešto što šteti tvojoj sposobnosti rada? Naravno, muški CEO-ovi su previše usredotočeni na mijenjanje svijeta ili gradnju sljedeće Velike Aplikacije da bi se brinuli o nečemu toliko "blesavom" ili "frivolnom" kao što je profesionalno odijevanje - radije će to prepustiti Marissi Mayer (ženski CEO Yahoo!-a. op-prev.).

Znači ako nosiš majicu s likovima žena u bikinijima, ti si seksist i treba te linčovati.

Ali, ako nosiš bezličnu majicu bez ikakvih likova, ti si isto seksist i opet te treba linčovati.



To je to! Došli smo do vrhunca zgražanja. Kao što su ilustrirali sovjetski disidenti, u totalitarnom režimu nikome nema spasa.

Svi prije ili poslije završavaju u gulagu.

Post je objavljen 18.11.2014. u 10:51 sati.