Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Kako prepoznati da te ona vara?



Ignissovo pravilo #19: Žene varaju najviše ovisno o svom karakteru. Muškarci varaju najviše ovisno o svojim opcijama.
- Igniss, Dobar Alfa/Loš Alfa

Mnogi muškarci, čitajući realne usporedbe prosječne muške i ženske moći na seksualnom tržištu, zapadaju u stanje očaja. Gotovo svaka žena sve dok nije došla do zida u svakom trenutku ima ogroman broj opcija samim time što postoji, i pristup njima je praktički neograničen.

Kako će se on, muškarac prosječne visine, prosječne mišićavosti, osrednjeg samopouzdanja i bez ogromnog iskustva u zavođenju, držati u korak s time? Nije li on potpuno u njenoj milosti, te se može samo nadati da ga ona neće varati čim je ostavi nasamo 5 minuta? To vodi u Jednoitis, i loša, očajnička igra curi iz njega, što drastično povećava šanse za varanjem.

Ipak, ovaj urođeni nesrazmjer nije toliko crn. Ista ta biološka podloga koja ženama daje toliko prilika za varanje istodobno čini i njihovo varanje ili približavanje varanju vrlo laganima za prepoznavanje. A jednom kada je isto prepoznato, puno je lakše poduzeti preventivne mjere nego kada muškarac samo buba naslijepo ili, još gore, sluša što mu žena govori.

Biološki gledano, muškarci su stvoreni za imanje harema - zadržavanje puno žena u neobaveznom seksualnom odnosu. Žene su stvorene za serijsku monogamiju - skakanje iz jednog monogamnog odnosa u drugi čim se ukaže povoljnija prilika. Dakle, žene imaju biološku sklonost monogamnom odnosu, koliko god on bio krhak i podložan promjenama.

Drugim riječima, muškarcima šaranje uokolo dolazi prirodno. Iako će muškarac u braku ili vezi vrlo lako posijati nešto sa strane, to neće nužno značiti da on ne voli svoju trenutnu partnericu ili da odbija nastaviti odnos s njom. Jednostavno utažava svoju potrebu za raznolikošću. Spavanje s nekom drugom u većini slučajeva neće uzrokovati raspad njegovog odnosa s prvom.
(Ovo nije neko opravdanje za muško varanje, naravno, no biološka podloga je takva kakva jest.)


Izvor slika

Kod žena važi dijametralna suprotnost. Žena u vezi ili braku koja ima ljubavnika pronaći će da joj je izuzetno teško nastaviti voljeti i dobro tretirati svog trenutnog partnera. Ona jednostavno nije stvorena za istovremeno osjećanje strasti prema dva muškarca istodobno. I ne samo to - njena motivacija za varanjem ne dolazi sama od sebe, kao kod muškarca, dakle nije sama sebi cilj - već je rezultat njenog nezadovoljstva trenutnim partnerom. Varajući svog partnera, ona bježi iz problema u svojoj trenutnoj vezi u ruke prvog pogodnog muškarca koji je u tom trenutku više privlači.
(Nećemo sada ulaziti u to je li njeno nezadovoljstvo opravdano ili nije, no to je svakako glavni motor koji pogoni njeno varanje.)

Gdje je muškarcu relativno lako dobro tretirati ženu koju vara, ženi je dobro tretirati partnera kojeg vara najteža stvar na svijetu.
aka
U očima žene koja te vara, ti predstavljaš prepreku njenoj novoj ljubavi.
aka
Jednom kada te prestala voljeti, žena će se prema tebi ponašati kao da si najodvratnija stvar na svijetu.

Stoga, znakovi da te tvoja cura/žena/djevojka/supruga vara su:

1. Stalno se svađa s tobom

2. Ignorira te / Izbjegava te

3. Odbija spavati s tobom, ili ako si vrlo uporan spava s tobom bezvoljno i poput mrtve ribe


Izvor slike

4. Nakon dugog vremena zapuštanja naglo radi na uljepšavanju (teretana, mršavljenje, puštanje kose, kozmetika)

5. Ne priča o vašoj budućnosti

6. Ne zanimaju je detalji iz tvog života ili o čemu razmišljaš

7. Spominje mogućnost "pauze" ili "otvorene veze"

8. Dodiruje te manje nego ti nju.


"Ali Ignisse," reći ćete sada, "pa ovi znakovi obuhvaćaju skoro sve žene koje su trenutno u vezi na cijelom planetu! Ne misliš li da su to malo oštri kriteriji?"

To što ogroman broj veza u svakom trenutku ima barem jedno od navedenih obilježja ne znači nužno da se varanje događa u svakoj od njih. Naposljetku, za varanje je potrebno određeno vrijeme dozrijevanja nezadovoljstva dok se žena ne ohladi, ovisno o okolnostima i njenim preferencijama. No ovih osam pojava čine ključne indikatore da je veza zabrazdila u teritorij gdje je dozrijevanje u tijeku, te da su potrebne brze korektivne mjere kako bi se spriječilo varanje.

Ako iz toga izvlačite zaključak da ženskog varanja ima puno više nego što se na prvi pogled čini ili puno više nego što žene same priznaju, držim da je to također zdrav način razmišljanja, koji će mudar muškarac uvijek imati na umu. Meni se osobno čini da je glavna pouka da se varanje rijetko događa tiho i neprimjetno, te da će stoga rijetko koji muškarac biti prevaren bez da mu to prethodno bude nagoviješteno.

Napomena: ove mjere Beta muškarcima koji žive u ružičastim oblacima ispunjenim feminizmom ne mogu pomoći, jer oni navedene znakove ne bi uopće smatrali zabrinjavajućim, već bi rekli da je to super i da se upravo tako i treba ponašati jedna "emancipirana" i "snažna" žena. Nekim ljudima jednostavno nema pomoći.

Post je objavljen 13.11.2014. u 10:16 sati.