Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NOVO VOZILO ZA KARLOVAČKE VATROGASCE

KARLOVAC

- Ovo je još jedno dobro vozilo za gašenje šumskih požara, nabavljeno po povoljnijoj cijeni od uobičajene, a ovaj novi kompresor za punjenje boca zrakom koristit će i JVP i vatrogasne zajednice Karlovca i županije, kazao je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Karlovca Miroslav Rade na današnjoj primopredaji nove vatrogasne opreme.
Image and video hosting by TinyPic
Ford Ranger, s pogonom na sva četiri kotača, pojasnio je Darko Vlaisavljević, ozaljski Flammfire je nadogradio da bi u njega stalo čim više opreme, pa tako ima i visokotlačni modul za gašenje požara za 320 litara vode i 30 litara pjene, a moći će se i dopunjavati drugom opremom.

Novi kompresor, po riječima zapovjednika, može puniti četiri boce sa 400 litara u minuti, dok je onaj stari bio četiri puta slabiji. Baš kao i staro vozilo kojim su do sad gasili šumske požare, neće “u mirovinu”: vozilo će biti uređeno, pa dato nekom DVD-u na korištenje, dok bi kompresor mogao slunjskim vatrogascima. Novo je vozilo vrijedno 300.000, a kompresor 150.000 kuna.…. ka portal

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 02.11.2014. u 11:26 sati.