Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI DILJEM HRVATSKE NA TERENU

HRVATSKA

U srijedu nešto iza 03:00h veći dio kopnene Hrvatske pogodilo je nevrijeme praćeno jakom kišom i olujnim vjetrom. U Gorskom kotaru pao je snijeg te je preporučeno korištenje zimske opreme. Zbog posljedica nevremena u Zagrebu je jutros otežan promet. Vatrogasci se nalaze na terenu od 03:30 i sudjelovali su na 40 intervencija ispumpavanja objekata i uklanjanja srušenih stabala i električnih stupova s prometnica. Nevrijeme je pogodilo istok i sjeveroistok Zagrebačka županije, a lokalne vatrogasne snage su zabilježile 20 intervencija ispumpavanja vode iz objekata i uklanjanja srušenih stabala.
Image and video hosting by TinyPic
U Krapinsko-zagorskoj županiji došlo je do oštećenja niskonaponske mreže tako da u pojedinim mjestima nema struje. Promet je u dijelu županije bio u prekidu zbog srušenih stabala što su ubrzo sanirale vatrogasne snage. U Gornjoj Stubici je palo stablo na obiteljsku kuću, a vjetar je oštetio krov na jednoj gospodarskoj zgradi u Bolničkoj ulici u Tuheljskim Toplicama. Vatrogasci su zabilježili 25 intervencija na području cijele županije. Vatrogasci Koprivničko – križevačke županije intervenirali su 12 puta na uklanjanju stabala s prometnica. Zbog vode na kolniku u prekidu je promet cestom Koprivnica – Štaglinec. Na području Slatine, Orahovice i Virovitice vatrogasci su od 04:30 sati zabilježili 9 intervencija uklanjanje stabla sa prometnica. I u Požeško-slavonskoj županiji zabilježeno je nekoliko intervencija uklanjanja srušenih stabala. U Sisačko – moslavačkoj županiji vatrogasci su zbog jakog vjetra imali 25 intervencija uklanjanje stabla sa prometnica. Vjetar je u Sisku s korijenom iščupao 300 godina star hrast lužnjaka koji je bio zaštićen kao prirodna vrijednost.
Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba je od početka nevremena odradila preko 150 tehničkih intervencija, uglavnom ispumpavanja vode. Na čekanju je oko 30 intervencija koje se odrađuju prema prioritetima. Ove podatke objavio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama čiji su dežurni djelatnici na terenu uz dežurne vatrogasce javne vatrogasne postrojbe Zagreba te pripadnike dobrovoljnih vatrogasnih društava. Radi se o preko 20 koordiniranih ekipa. Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, tijekom popodneva bi trebalo doći do slabljenja padalina i postupnog razvedravanja.


Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 22.10.2014. u 12:00 sati.