Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Danska kraljica potvrdila!


Književna prevoditeljica, dizajnerica odjeće i kazališnih kostima, ilustratorica, intelektualka koja je studirala na pet europskih sveučilišta i tečno govori četiri strana jezika, strastvena pušačica i vrhunska stručnjakinja za trulež, kraljica Danske je prvog dana posjeta Lijepoj Našoj potvrdila – nešto je trulo u Republici Hrvatskoj.

Zagreb, 21.10.2014. U posjetu Hrvatskoj je danska kraljica Margareta II., kći kralja Fridrika IX. iz dinastije Schleswig-Holstein-Soenderburg-Gluecksburg. Kraljica na čelu nacije svjetskih eksperata za truležne procese diplomirala je filozofiju u Kopenhagenu, arheologiju na Cambridgeu i političke znanosti u Aarhusu, pariškoj Sorbonnei i Školi ekonomije u Londonu.

Kraljica Margareta II. i njen kraljevski suprug princ Henrik došli su u Hrvatsku s 30-ak danskih poduzetnika, investitora i gospodarstvenika, na poziv predsjednika Ive Josipovića, kako bi sudjelovali na dansko-hrvatskom sanitarno-gospodarskom forumu o utvrđivanju stupnja uznapredovalosti regionalne truleži.

Četverodnevni državni dijagnostički posjet kraljevskog para Republici Hrvatskoj započeo je susretom sa predsjednikom Josipovićem i kraljičinim stručnim prepoznavanjem vonja truleži in situ.

Kraljica Margareta II. i predsjednik Josipović razmijenili su potom najviša državna odličja - Josipović je dansku kraljicu odlikovao Veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, a od Margarete II. dobio je dansko odličje Reda slona.

Kraljica Margareta nastavila je skupljati podatke za detaljnu truležnu anamnezu susretom i sa predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

Uz političke susrete, tijekom boravka u tri grada sudjelovat će na nizu poduzetničkih, znanstvenih i kulturnih događaja podložnih brzom truljenju. Među ostalima, kraljevski će par u pratnji predsjednika Josipovića posjetiti proizvodni pogon pivnice Carlsberg Croatia u Koprivnici.

Margareta II. i princ Henrik, ranije francuski diplomat pravog imena Henri Marie Jean Andre de Laborde de Monpezat, godišnje putuju u prosječno dva državna sanitarno-dijagnostička posjeta i ove su godine prije Hrvatske bili u Kini.(Hina)


Post je objavljen 21.10.2014. u 23:30 sati.