Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASNA VJEŽBA "ĐURMANEC 2014."

ĐURMANEC

Dana 18.listopada 2014 g., DVD Đurmanec održao je redovitu godišnju vježbu, pod nazivom ''Gašenje šumskog požara i pasivna lokalizacija obližnjeg objekta'' (školska dvorana), na lokaciji nadomak osnovne škole Đurmanec.

PREDPOSTAVKA:
Do šumskog požara došlo je najvjerojatnije utjecajem ljudskog faktora bacanjem opuška. Požar je zahvatio površinu cca dimenzije 300x200 metara, gori lišće i nisko raslinje.
DOJAVA:
VOC zaprima dojavu o požaru od mještana koji se kretao u blizini škole, te zatim preko SMS poruka obaviještava sve operativne članove DVD-a o intervenciji.
TIJEK INTERVENCIJE:
Po izlazu sa NV, MNV i KV te dolaskom na mjesto događaja zapovjednik vježbe vrši izviđanje nakon čega;
a.) utvrđuje da je požarom zahvaćena veća površina, gori lišće i nisko raslinje,
b.) procjenjuje da nije potrebno potraživati dodatne snage,
c.) odluka, zapovijed;
- požar gasiti sa NV preko vitla brze navale (60 m), a potom preko razdjelnice sa dvije ''D''cijevne pruge, te sa naprtnjačama i metlanicama,
- postava dva ''C'' mlaza za pasivnu lokalizaciju obližnjeg objekta preko srednjeg tlaka,
- i sa MNV vršiti lokalizaciju rubnih dijelova šume,
Image and video hosting by TinyPic
Kod gašenja nedaleko od zahvaćenog područja požarom uoćena je jedna osoba koja leži na tlu (pad s biciklom nakon vožnje trim stazom u šumi sa raznim preprekama). Nakon konstatacije da osoba nije teže ozlijeđena vrši se preventivna imobilizacija te izbava sa nosilima van gdje ga dalje preuzimaju stručne osobe tj HMP. Po završetku vježbe i pospreme izvršena je analiza sa zaključkom da je vježba uspješno odrađena. Cilj vježbe bio je da se vidi spremnost operativnih članova da sa vatrogasnom tehnikom i opremom koju društvo posjeduje izvrše zadatak koji će im biti zadan, i zatim da izvršimo provjeru (netom postavljenih) otvaranja pokretnih garažnih vrata automatski kod alarma za požarnu intervenciju od strane VOC-a. Kao i prethodnih godina, jedan član zapovjedništva dobio je zadatak da osmisli vježbu te da je sprovede u djelo, u ovome slučaju bio je to novopećeni Vatrogasni časnik - Krešo Golec.….jvp krapina

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 20.10.2014. u 15:28 sati.