Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EUROZASTUPNICA OTVORILA SREDIŠNJI URED U ZAGREBU!


FOKUS NA BJELOVARSKO BILOGORSKOJ ŽUPANIJI

Marijana Petir članica političke stranke Hrvatskog seljačkog saveza koja je na ovogodišnjim izborima za zastupnike u Parlament Europske unije izabrana od hrvatskih birača kao jedna od legitimnih predstavnika Republike Hrvatske, otvorila je svoj središnji ured 18. listopada u Zagrebu. Zastupnički mandat Marijani Petir teče od 1.srpnja 2014. Izričito se zalaže za poboljšanje statusa poljoprivrednika, za opstanak adekvatnog života u ruralnim područjima, domaću proizvodnju hrane i održivo korištenje prirodnih resursa.
Adresa ureda u Zagrebu je Zvonimorova 17, meil: hrvatska@petir.eu . Uz središnji ured Petir je oformila i četri regionalna ureda i to u Sisku i Bjelovaru, što znaći da u Bjelovarsko – bilogorska županiji ima dva ureda, te u Osijeku i Splitu.
Nisam kao novinarka bila pozvana na otvaranje ureda u Zagrebu. Mislim da je razlog tome što sam u komunikaciji u vezi s informacijama, kojih sam primila nekoliko od asistenata Marijane Petir iz Bruxellesa, izrekla nezadovoljstvo i izrazila određene zahtijeve, u smislu točnosti i vjerodostojnosti informacije. A nisam objavila ni prezentaciju Power Point na kojoj uistinu nije navedena Hrvatska kao zemlja koja ima pravo na obeštećenje hrvatskih poljoprivrednika u voću i povrću zbog ruskog embarga.Na više je mjesta informacija o tome objavljena, a i sama zastupnica je davala izjave o toj temi, tako da sam odlučila čekati. Jer informacija ima svoje tokove. No priča nije gotova i za tu objavu prezentacije, kao argumenta i kao činjenice , još uvijek nije kasno. Ali tek samo to je već mladoj političarki bilo dovoljno da mi uskrati informaciju o otvaranju svog ureda.
Ja (m.z.z.) na informaciju gledam profesionalno i bez emocija. Razum odlučuje. Zato u nedostatku fotografije sa događaja otvaranja ureda, objavljujem naslovnicu biltena koji je podijelila prisutnim novinarima. Jedan novinar dostavio mi je bilten. Bilten ima 8 stranica, prenosi tekstove o tome što je Marijana Petir u tri mjeseca radila u euro parlametu. Objavljujem naslovnu stranicu:

Image and video hosting by TinyPic

Istra, Sjeverozapadna Hrvatska i otoci , a više otoka ima vrlo razvijenu poljoprivredu , sir,vino,masline, nisu ušli u odabir Marijane Petir za otvaranje regionalnih ureda. Možda ipak europarlamentarna zastupnica naknadno shvati da je poljoprivreda znatno raširenija djelatnost u Hrvatskoj, nego što ona ovoga trenutka ima informacija o važnosti te poljoprivrede.




Post je objavljen 19.10.2014. u 11:01 sati.