Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Jovica u zemlji crtica ...

Hrvatska, po ukidanju AU monarhije i propasti (srpskog) kraljevstva Karađorđevića, okupirana i izložena brutalnoj revolucijskoj praksi pogubljenja, iseljenja i progona nije stvarala demokraciju.
Po propasti monarhija i pada dinastija, razvojni korak je bila republika, demokratska.
Po teoriji (otuđenja političke moći), kulturološki odgojen narod u siromaštvu i porobljenosti (koje prati neprosvjetljenost) nastavila se praksa političkog obezvlašćenja naroda.
Republika (U ime naroda!), zasnovana na revolucionarnoj praksi radničke avangarde nije bila ni narodna ni republika (iako bi trebalo glasiti ili Narodna Hrvatska ili Republika Hrvatska; bila je Narodna Republika Hrvatska, zapravo nije bila ništa).
Kratkotrajnost Narodne Republike (u sklopu FNRJ (federativne, narodne, republike jugoslavije)) smjenila je Socijalistička Republika Hrvatska u sklopu SFRJota.
I Hrvatska (koje nije bilo) i SFRJot su bile socijalističke, samoupravne i nesvrstane. Praksa političkih novina i eksperimenata (siromašnu i porobljenu državu i narod) i narod i državu činili siromašnijim i porobljenijim. Otuđenje političke moći.

Čemu danas predlagati preferencijalnog glasovanja (zašto naziv preferencijalno i zašto birati preferencijalno?)?
Politički uzurpatori (elementi koji iznuitra potpomažu agresiju i okupaciju (peta kolona)) vole (pod pretpostavkom o sveukupnoj degreadaciji hrvatskog bića) novotarije kao sredstvo odvlačenja pozornosti. Preferencijalno glasovanje (koje su uvele nekoliko država) sredstvo im je nametanja svoje vlasti zalaganjem za nešto što nitko ne zna kako će se odraziti na politički i sveukupni život naroda i države. Smjelo!

Nužnost ustavnih i zakonskih promjena podrazumijeva vraćanje jednakosti vlasništva kao ustavne kategorije (bez mogućnosti poništavanja te jednakosti ustavnim zakonima), vraćanje ustavne kategorije o odlučivanu Sabora i naroda, a ne kako je račanova (zločinačka) koalicija promjenila u odlučivanje Sabora ili naroda. Treba nadopuniti i razraditi ustavom odgovornost svih oblika vlasti narodu (brzi opoziv i proglašavanje ništetnim odluka koje su izazvale opoziv), ... olakšati i uvesti odgovornost za one koji ometaju referendume ...

Ionako će nakon svih njihovih manevara, odlučiti narod (jer vladati narodom na pokornosti strahu je završilo).

Povodom Josipovićevih anketnih istraživanja i političkih planova utemeljinih na toj anketi (* mu materina, neka postavi anketno pitanje što mislimo o njegovoj majci ...)




Post je objavljen 18.10.2014. u 21:23 sati.