Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

RIBARSTVO



DOPUNA U PRAVILNIKU KAŽE - DOZVOLJEN JE RIBOLOV PRIDNENOM KOĆOM

Tijek pitanja, za objavu ovih dvaju dokumenata bio je sljedeći: pitanje ribara, još kako se u kopiji meila vidi, 24. rujna, zatim čekanje odgovora iz Uprave za ribarstvo,odgovor, ali i tehničke zavrzlame s mojim laptopom i napokon objavljujem odgovor.
Zbog prirode odgovora vjerujem da će mnogim ribarima, koji još nemaju informaciju iz PRAVILNIKA O IZMJENI I DOPUNI PRAVILNIKA O OBAVJANJU GOSPODARSKOG RIBOLOVA NA MORU PRIDNENOM POVLAČNOM MREŽOM - KOĆOM ova informacija i nakon tri tjedna od postavljenog pitanja, biti od koristi.
Pravilnik je objavljen u Narodnim novinama broj 101/2014 , što je bilo 20.kolovoza ove godine, a 21. 8. Pravilnik je, odnosno njegove izmjene i dopune, stupile su na snagu.


> Od: "Željko Dimitrić"
> Za:
> Datum: 24.09.2014 14:16
> Naslov: koćarenje
>
Poštovani,

Od strane predsjednika Ceha za ribarstvo, marikulturu i poljodjelstvo Obrtničke komore Primorsko-goranske županije gosp. Stjepana Nedoklana izvješteni smo da je danas na području akvatorija Malog Lošinja od strane ribarske inspekcije započeo nadzor nad ribolovom pridnenom koćom unutar 1 do 1,5 morske milje.
Naime Pravilnikom o obavljanju gospodarskog ribolova na moru pridnenom povlačnom mrežom - koćom u članku 3. stavak (1) zabranjen je ribolov ovim alatom na udaljenosti manjoj od jedne i pol morske milje od obale kopna ili otoka do položaja plovila u ribolovu. Istina, prijelaznim i završnim odredbama istog Pravilnika, u članku 15. otvorena je mogućnost da se "Planom upravljanja pridnenim povlačnim mrežama - koćama" za Istru i plovila kraća od 15 metara ta granica smanji na 1 morsku milju. Međutim, kako se navedeni Plan upravljanja donosi uz suglasnost Eurposke komisije, koja još nije dobijena, izravno se na Hrvatsku kao članicu EU primjenjuje obvezatna Uredba Vijeća (EZ) br.1967/2006.- tzv. "Mediteranska uredba", kojom je granica za koćarenje postavljena na 1,5 morskih milja. Izuzetak-derogacija do 1 morske milje temeljem Ugovora o pristupanju Republike Hrvatske EU vrijedila je samo do 30. lipnja 2014.g.

SAD JEL SE SMIJE KOČARIT ILI NESMIJE??? .. MOŽDA DA?!! MOŽDA NE ?!! VAŽNO DA IMAMO PRAVILNIK O KAZNENINIM BODOVIMA .. MOŽDA DA UPRAVA RIBARSTVA OBJASNI NA SVOJIM STRANICAMA .


ODGOVOR IZ UPRAVE ZA RIBARSTVO


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic






Post je objavljen 11.10.2014. u 00:52 sati.