Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

PAŠKO KULTURNO LJETO U ZNAKU FOTOGRAFIJE





Završilo je ovogodišnje Paško kulturno ljeto, manifestacija u organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u sklopu koje su ovo ljeto organizirane četri izložbe fotografija.


23. srpnja 2014. otvorena je prva izložba fotografija Josipa Portade pod nazivom "Ja", koji je naglasio da ova izložba označava i završetak jednog puta i početak novoga u kojem će se puno više baviti eksperimentalnom i primijenjenom fotografijom.

12. kolovoza 2014. u Crkvi sv. Jurja otvorena je izložba "Ćutin otok svoj...". Na izložbi je prezentirano pedesetak fotografija foto amatera sa otoka Paga.

28. kolovoza 2014. u Kneževom dvoru otvorena je prva samostalna izložba Ivana Šuprahe naziva "Judi, beštije i beštimje" gdje je javnosti predstavljeno četrdesetak fotografija koje su nastale tijekom četverogodišnjeg autorovog bavljenja fotografijom.

5. rujna 2014. u Crkvi sv. Jurja otvorena je 7. izložba Otočni fotografi, na kojoj je svoje uradke izložilo 17 fotografa iz Zadarske županije.

Mogao bih slobodno ustvrditi da su ovogodišnjim Paškim kulturnim ljetom vladale fotografije. Time je fotografija pokazala svoju neprolaznost, svoju autentičnost, smisao i osjećaj za zaustavljanje vremena koje neumitno teće.
Ovime su paški i drugi foto amateri dobili izlazak u svijet. U svijet svoje mašte i svojeg pogleda na trenutak.

Svi oni koji su imali sreću pogledati sve četri izložbe, vjerujem da su imali u čemu uživati. Ta fotografska baština ukoliko se uspije sačuvati zorno će svjedočiti o jednom vremenu koji nikada više neće biti isto. U tome je fotografija nezaobilazni dokument jednog vremena.
Vrijednost ovih izložbi očituje se u tome, što su pokazani originalni uradci koji su temeljeni na otkrivanju prirodnih bogatstva i ljepote vezane za naš otok, ali isto tako detektiraju sve one detalje koji su izloženi ugrozi i koji na taj način opominju.
Cilj je očito ispunjen ovako velikm brojem organiziranih foto izložbi u sklopu Paškog kulturnog ljeta. Neka se tako i nastavi.




Post je objavljen 06.10.2014. u 17:26 sati.