Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

NATJEČAJ ZA VUKOVARSKO SRIJEMSKU ŽUPANIJU





PODMJERA 5.2 IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA !

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je prvi natječaj za mjeru iz Programa ruralnog razvoja koji se financira sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Natječaj za Podmjeru 5.2 iz Programa ruralnog razvoja – „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima“ objavljen je 3. listopada 2014. u Narodnim novinama 118/14, a odnosi se na fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva s područja Vukovarsko-srijemske županije.
Predmet natječaja je dodjela sredstava sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi
mjere 05 »Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim
nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti«,
podmjere 5.2. »Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog
potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i
katastrofalnim događajima« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje
2014. – 2020. („Narodne novine“, broj 112/2014) (u daljnjem tekstu: Pravilnik o provedbi
Mjere 5).

Pravilnik o provedbi Mjere 5 dostupan je na službenim web stranicama Narodnih novina
www.nn.hr, Ministarstva poljoprivrede, Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj,
i međunarodnu suradnju: Ministarstvo www.mps.hr i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju : Agencija za plaćanja www.apprrr.hr
U okviru ove mjere poljoprivrednici će moći ostvariti do 100% potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala koje im je u poplavama stradalo, što uključuje: sanaciju zemljišta, izgradnju objekata, popravak ili kupnju poljoprivredne mehanizacije, nabavu domaćih životinja te sadnju višegodišnjeg bilja. Potpora se može dobiti i za troškove konzultanata, sudskih vještaka te za izradu studije izvedivosti, geodetskih podloga i elaborata. Potpora se može ostvariti samo za troškove (račune) koji su nastali nakon podnošenja zahtjeva za potporu Agenciji za plaćanja i koji se nalaze na Listi prihvatljivih troškova. Nakon što poljoprivrednici dokažu namjensko korištenje sredstava kroz račune u sklopu zahtjeva za isplatu te nakon što Agencija provede administrativnu kontrolu i kontrole na terenu slijedi isplata potpore. Korisnici mogu zatražiti isplatu predujma u iznosu od 50% od odobrenih sredstava, nakon što Agencija donese Odluku o dodjeli sredstava.

Natječaj je otvoren 30 dana od objave u Narodnim novinama, (do 2.studenog) a sve potrebne materijale i informacije mogu se naći na web stranici ministarstva poljoprivrede. Informacije je moguće dobiti i od Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije na slijedećim adresama:

Savjetodavna Služba
Nada Matić, dipl.ing.agr
Vladimira Nazora 8, Drenovci
tel: 032/862-804, e.mail: nada.matic@savjetodavna.hr

Hrvatska poljoprivredna agencija
Josip Šumanovac, dipl.ing.
Trg J.Runjanina 1, Vinkovci
tel: 032/304-306, e-mail: vinkovci@hpa.hr

Uredovni dani za Gunju u organizaciji Savjetovane službe i Hrvatske poljoprivredne agencije su utorak i četvtak od 9 do 12 sati, u prostorijama općine Gunja, Vladimira Nazora 97.








Post je objavljen 04.10.2014. u 23:28 sati.