Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO od Hena com-a : Esmahal Aykol - 'Hotel Bospor'



Nizu u zadnjih nekoliko mjeseci objavljenih odličnih knjiga domaćih i stranih spisateljica - Marine Vujčić, Karmele Špoljarić, Jane Benove, Michele Murgie, Ece Temelkuran, Ayfer Tunc - izdavačka kuća Hena com upravo je pridodala i napeti krimi-roman 'Hotel Bospor' još jedne autorice - Esmahan Aykol.



Esmahan Aykol
'Hotel Bospor'

roman
izd. Hena com
s turskoga prevela Maja Tutavac
broj stranica: 222
uvez: meki uvez s klapnom
format: 14 x 21,5 cm
Cijena: 129,00 kn




Hotel Bospor je prvi krimić iz serije romana o detektivki Kati Hirschel turske spisateljice Esmahan Aykol. Pored krimi zapleta koji će glavnu junakinju odvesti na polje filma, međunarodnog zločina, politike i korupcije roman daje uvid u tursko njemačke odnose koje autorica raskrinkava duhovito i šarmantno. Njezin je roman priča o Istanbulu i turskom načinu života, prepun je hedonizma, humora, ljubavi prema knjigama i životu općenito. Ona piše s lakoćom, jednostavnim stilom, a najveće joj je oružje dobro iznijansiran humor i ironija kojima efektno oslikava trenutnu društvenu situaciju u Njemačkoj i Turskoj. I uspješno prkosi predrasudama.

“Zabavan i duhovit roman koji pruža smion uvid u odnose Nijemaca i Turaka.”
Der Spiegel

“Sjajan roman o Istanbulu. Turski stil života, stereotipi u muškom svijetu, politika, korupcija – Esmahan Aykol piše o svemu tome lako i duhovito.”
Petros Markaris

*****

Esmahan Aykol rođena je 1970. u Edirnama. Završila je studij prava na Sveučilištu Istanbul. Za vrijeme studija radila je kao novinarka u časopisu Sokak. Radila je za novine Güneş, Nokta i Radikal 0ki. Pravo je magistrirala na berlinskom sveučilištu Humboldt, a sada ondje završava i doktorat. Ostali romani su joj: Kelepir Ev (2004.), Savrulanlar (2007.) i Süpheli Bir Ölüm (2008.) Knjige su joj prevedene na desetak jezika. Živi u Istanbulu i Berlinu.




Roman možete uz popust od 10% i uz odabir jedne besplatne knjige na dar, naručiti preko ovoga linka




Post je objavljen 03.10.2014. u 06:05 sati.