Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

PREDSJEDNIK REPUBLIKE POSJETIO PRIMOŠTEN POVODOM 60. GODIŠNJICE DVD-a

PRIMOŠTEN

Predsjednik Republike Hrvatske, Ivo Josipović, posjetio je naše malo mjesto. Na poziv predsjednika DVD-a Primošten, Josipa Jadrijević predsjednik je stigao proslaviti značajan jubilej vatrogasnog društva. Naime, primoštenski vatrogasci, proslavili su 60 godina svog postojanja. Program je započeo jutarnjim polaganjem vijenca kod križa crkve sv. Jurja u spomen na sve preminule vatrogasce. Nakon polaganja vijenca uslijedio je mimohod vatrogasnih vozila od Nove rive do Rudine. Po postrojavanju vozila i vatrogasaca predsjednik DVD-a pozdravio je sve nazočne te riječ dao zamjeniku predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice, Stjepanu Ptičeku.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon govora dobrodošlice, uslijedila je vatrogasna vježba spašavanja unesrećenih iz stare škole te gašenje požara u njoj. Vježbu su izvodili primoštenski vatrogasci te članovi JVP Šibenik. U podne ispred vatrogasnog doma, predsjednik DVD-a i načelnik Stipe Petrina dočekali su predsjednika Republike Ivu Josipovića koji je obišao vatrogasni dom i pozdravio domaćine i goste iz Čazme i Svetog Križa Začretje. Dobrodošlici su bili nazočni i ravnatlj DUZS-a, Jadran Perinić, zamjenik načelnika PU šibensko-kninske Sandro Santini, zamjenik župana i predsjednik Vatrogasne zajednice šibensko-kninske županije Zoran Smolić. Nakon doma, predsjednik je posjetio novu zgradu Doma zdravlja te općinu.
Image and video hosting by TinyPic
Nakon uvodnog dijela, predsjednik je sudjelovao na svečanoj Skupštini DVD-a gdje je održao i govor te primio zahvalnicu i poklone domaćina. Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina upoznao je predsjednika Josipovića sa radom Općine i darovao mu tom prigodom dalmatinsku kapu. Nakon Skupštine uslijedio je svečani ručak u hotelu Zora a nakon svečanog ručka iznenadio je mještane u kafiću Mala Raduča (kod Guste) gdje je popio svoju popodnevnu kavu te prošetao Rudinom gdje su ga pozdravili članovi KRČ-a i PO Primošten. Veza predsjednika i DVD-a nije od jučer već traje par godina te je samo bilo pitanje dana kada će se pronaći datum za dolazak u Primoštenu.Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina upoznao je predsjednika Josipovića sa radom Općine i darovao mu tom prigodom dalamtinsku kapu. Predsjednik je sudjelovao i na svečanoj skupštini gdje je održao prigodni govor, a nakon svečanog ručka iznenadio je mještane u kafiću Mala Raduča (kod Guste) gdje je popio svoju popodnevnu kavu. …. glas primoštena

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 21.09.2014. u 07:00 sati.