Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sasapetkovic

Marketing

Todd Sucherman - moj najdraži bubnjar

Todd Sucherman je moj najdraži bubnjar, barem trenutno. zubo

Ne, zbilja, Sucherman mi je postao jedan od favorita i idola, otkad sam po prvi put pogledao (a od tada sam ga pogledao bezbroj puta sretan) njegov DVD "Methods & Mechanics".

Todd Sucherman


Todd ima sve: božanstvenu tehniku, vrhunski osjećaj za dinamiku, pametan pristup sviranju, gdje slušatelj dobije osjećaj da on nikada ne daje svoj maksimum: kao da uvijek ima rezervu snage za onaj dodatni naglasak, gdje kao da nije dovoljno dok ubija taj bubanj u dijelu u kojem svira ff dinamikom. Uvijek ima rezervu.

Nadalje: njegov odabir instrumenata (pod ovim ne mislim na marku bubnjeva koje svira - mada je i tu ubo u sridu smijeh), već više na dimenzije elemenata bubnjeva i modele i veličine činela koje koristi => on je jednostavno našao optimum koji perfektno funkcionira u okružju njegovog pristupa sviranju.

Povrh toga, Sucherman zna točno koliko često i kada točno treba svirati određeni dio njegovog "arsenala". MAJSTOR DOZIRANJA - tako bih ga nazvao. Poslušajte primjerice kako i gdje koristi taj gong drum koji mu visi s desne strane kompleta. U ovoj solo točki ispod, on ne svira gong drum često, ali kad ga odsvira - njime napravi poantu, izjavu.

Svakako slušajte ovu izvedbu na kvalitetnijem stereo uređaju ili slušalicama, za kompletan ugođaj. Vrijedi toga.

Posebna je tema njegov pristup soliranju: kako kreće u solo, kako gradi dinamički "dvorac", kako priča tu svoju priču, i kako je završava. Sucherman (kao i većina drugih iskusnih top-bubnjara, uostalom) nema nikakvu potrebu odmah puknuti u solo sve što zna i umije - takav bi pristup bio vulgaran, i bio bi ekvivalent dijalogu u kojem čovjek sugovorniku "servira" jednu za drugom riječi za koje on smatra da su teške za izgovoriti ili ih on, pak, iz nekog razloga, voli i njemu su bliske. U oba slučaja, nije teško pretpostaviti da bi takvog govornika njegov sugovornik "blijedo" gledao. Isto je i kod slušanja solo točke na bubnjevima. To je priča koju treba znati ispričati na način da i oni slušatelji koji ni na koji način nisu povezani sa bubnjevima i pratećom tematikom saslušaju od početka do kraja cijeli kontekst i na koncu daju svoj sud.

Todd ne samo da prikazuje tehniku kakvu bubnjar mora graditi desetljećima da bi došao na ovaj nivo, već pokazuje i sjajan osjećaj za tempo i groove. On nije "mašinski" bubnjar, a nije ni traljavac koji samo ima brzinu. Sucherman je fenomenalni prezentator svojih sposobnosti, koje zna servirati slušateljstvu na način da na kraju uvijek traže još.

Dosta pisanja, vrijeme je za slušanje istinskog majstora. Todd Sucherman:







Post je objavljen 14.09.2014. u 10:41 sati.