Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

BLAGDAN MALE GOSPE




Malo nas raseljenih Pažana ima tu prigodu na današnji Blagdan Male Gospe nazočiti procesiji i ispratiti čudotvorni kip do njenog stalnog boravišta, do glavnog oltara crkve u Starom gradu.


Naš don. Živko Kustić je za današnji blagdan zapisao:
"No, danas - na blagdan Marijina rođenja, na Malu Gospu - treba istaknuti da je rasla kao svako normalno dijete, ne u mitu nego u povijesti u određeno doba i na određenome mjestu, da je u obitelji naučila vjeru i povijesni smisao svoga naroda, njegovo poslanje - da je besprjekorno; bila kći i učenica i vjeroučenica."
Blagdan Male Gospe u Pagu je uvijek bio obiteljski blagdan, jer na taj dan se nisu slijevale rijeke hodačasnika kao na Blagdan Vele Gospe. Tog dana su Pažani uz nazočnost pokojeg gosta sa sjetom i ponosom, otpratili je sa nadom da će i sljedeću godinu moći je dočekati i dostojno ispratiti iz Grada Paga.

Sa nekoliko svojih fotografija sa početka sedamdesetih godina prošlog stoljeća prisjećam se ovoga Blagdana, uzdajući se da nas njena pomoć i zaštita neće mimoići kroz život i u teškim trenucima.







Post je objavljen 08.09.2014. u 17:14 sati.