Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Porez, zarez i prirez (ili Tko ih pušta ...?)

Ovo društvo (hrvatsko, za koje neki kažu "rvacko" (saša broz tita)) mora (iako je to devedesetih (i prije; a i poslije) uradilo) ideološki rasčistiti ...
Hrvatsko društvo se kvalitetnom raspravom i određenjem mora postaviti prema oblicima društvenog organiziranja.
Nije svejedno hoćemo li biti demokratsko, socijalno-socijalističko, marksističko, liberalno, multikulturalno, tradicionalno, industrijsko ili neko drugo društvo. Mada istovremeno možemo biti društvo s više odrednica (koje se nadopunjavaju).

Ta nesretna heroina tita, svojim karikiranjem (na osnovama novohrvatskog pravopisa) naziva Hrvatske (koja je istovremeno i Rvacka) pokušava opravdati silu novaca potrošenu na tu netalentiranu, izopćenu i izopačenu nasljednicu imena (najvećeg među našim narodima, zločinca) ... Pokušava i jezikom Hrvatsku okovati okovima koje joj je (Hrvatskoj; a ne njoj, titi) nametnuo tito.
Niti je socijalizam pobijedio, niti je socijalizam pravedan. Niti je komunizam budućnost, niti je komunizam pravedan.
O društvenom uređenju odlučuje narod (najpametniji)(među nama) ... a mi prihvaćamo na temelju valjanog dokaza.

Kako su društva višesložena, a ipak cjelovita, neophodna je kompatibilnost društvenih procesa i društvenih grupa ...
Namjera mi je izazvati (ono što razvijeni već odavno znaju) iznova upit: Tko je dozvolio ili dozvoljava sadašnjoj vlasti pristup i zadržavanje na državnim funkcijama ...?


Sve reforme (mada je upitno zašto se s reformama uopće krenulo) u gospodarstvu su se svele na porezne reforme. Stalno nešto mijenjaju. Ja ne radim (porezi me ne opterećuju). Ne trošim (još manje me zanimaju porezi (na dodanu vrijednost)). Nitko ništa ne radi ...
Poslali su mi rješenje o brisanju iz evidencije nezaposlenih. Dobio sam otkaz na birou za zapošljavanje ... (sramote me gdje god stignu).
Pored velike stope nezaposlenosti, ne dozvoljavaju pojedincu pasivne mjere zapošljavanja, već traže aktivne mjere nezaposlene osobe u traženju posla.Tražite vi * materinu ... (čemu aktivno traženje onog što je najveći problem ovog društva... pad BDP-a s kojim ukorak ide povećana nezaposlenost i smanjenje investicija). Aktivno traženje posla je pametnom frustrirajući čin (traženja svetog Grala). Ne smiješ biti pametan. Lakše im je kad si glup!

Glupi glupima već tri godine uzimaju, dijele, oduzimaju, odbijaju, smanjuju, množe, dodaju, povećaju, muzu, suše ...




Post je objavljen 06.09.2014. u 12:35 sati.