Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

DVD KULA NORINSKA SE NASTAVLJA OPREMATI

Danas je DVD Kula Norinska u popodnevnim satima vodelo novonabavljeno vozilo cisternu FAP, zapremnine 7.000 litara vode koje je kupljeno od DVD Bedekovčina.
Vozilo je plaćeno 62.000 kn, u koju cijenu je uračunata i vrijedna radio-komunikacijska oprema. Ovakvo vozilo se ukazalo potrebnim zbog njegovog visoko postavljenog podvozja što ga čini pogodnim za loše brdske staze, te zbog mogućnosti prijevoza velikog kapaciteta vode za gašenje. Pregledom je utvrđeno da je vozilo u dobrom stanju, a prešlo je samo 14.000 km.

Sredstva za nabavu vozila su osigurana preko kredita Općine Kula Norinska koja će vraćati kredit u trogodišnjem razdoblju.

Zapovjednik DVD-a Kula Norinska Jure Pilj i Predsjednik DVD Ante Jerković su izrazili zadovoljstvo što se DVD Kula Norinska sve više oprema, a nabavljeno je i 10 kaciga kao dio neophodne oprema za intervencije.

Izvjestili su da zasada protpužarna sezona protiče poprilično mirno, s tek nekoliko intervencija, što treba zahvaliti pored pogodnih vremenskih prilika i pravodobnom interveniranju pri kojima se sprječavalo širenje požara.

DVD Kula Norinska trenutno ima 3 vatrogasna vozila - 2 cisterne i 1 navalno vozilo. Cilj DVD-a je opremiti DVD kvalitetnom opremom za 20-25 vatrogasaca koliko ih se sada vodi u evidenciji. Njihovim kvalitetnijim opremanjem bi se povećao stupanj sigurnosti na području općine Kula Norinska, ali i zaštitilo njihovo zdravlje i živote u intervencijama. Dosada su članovi DVD-a vrlo često tijekom gašenja požara koristili npr. vlastitu obuću i odjeću koja uopće ne zadovoljava standarde za gašenje te bi redovno ista bila oštećena ili uništena tijekom gašenja na štetu samo vatrogasca,a uopće ne bi pružala nikakvu zaštitu ili uvjete za gašenje.

Uz to dobrovoljci u DVD-u nisu nikad za sebe uzeli naknadu za gašenje prilikom intervencija, koja im inače po zakonu pripada.

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 27.08.2014. u 23:19 sati.