Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/paterluka

Marketing

Image and video hosting by TinyPic
---------- Forwarded message ----------
From: luka.rada@isusovci.hr
Date: 2014-07-27 15:07 GMT+02:00
Poštovani i dragi, premda sam katolik, znači kršćanin, zato dragi. Hrvat sam, svećenik, redovnik isusovac, zovem se p. Luka Rađa. Kada sam naišao na vašu web stranicu osjetio sam se kod kuće - to su moji. I došlo mi da vas zamolim za pomoć. Namjera mi je učiniti doktorsku radnju na temu: 'Prepoznavanje jednakosti pravoslavaca i katolika'. Želja mi je zaustaviti ovaj višestoljetni vrutak nesporazuma, mržnje i ratova između Istoka i Zapada. Ako i postoje razlike među Istoka i Zapada one su više sociološke nego dogmatske naravi. A onda opet to pitanje je prevažno za Europu, čija je Hrvatska članica. A samo je pitanje vremena kad će to i Srbija biti. Javit će se pitanje: što ujedinjuje Europu? Svjesni smo uzaludnosti floskule: bratstvo – jedinstvo, i surovosti ekonomskih interesa. Volio bih da Europa bude jedna jer vjerujemo u istoga Isusa Krista Boga našega. Molim vas napišite mi što mislite o smislenosti teme? Također bih vas molio pošaljite mi e-mail adresu kog bih mogao u vezi ovoga još kontaktirati. Od srca p. Luka Rađa, Fratrovac 40, Zagreb
Sent: Thursday, August 21, 2014 11:54 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Poštovani pater Luka, radujem se Vašoj nameri da dođete kod nas na studije, nadajući se da će osim akademskog doprinosa teologiji našeg zajedničkog prostora, to biti i obostrano dragoceno iskustvo u zajedničkom svedočenju Vaskrslog Hrista i Jedne Crkve.
Vašu temu je moguće obraditi iz više perspektiva - socioloske, istorijske, dogmatske, pa u zavisnosti od toga na kom segmentu bi bilo tezište Vašeg istraživanja, najbitnije za prvi korak je da se odlučite ko bi Vam bio mentor. Tada ćete imati i jasnu sliku toka Vaših studija.
U tehničkom smislu, prvi korak u pripremi za upis na studije je priznavanje diplome. Detaljnije o proceduri i potrebnoj dokumentaciji pogledajte na linku http://bg.ac.rs/sr/studije/str-isprave.php.
Stojim Vam na raspolaganju za sva dalja pitanja i uputstva. S poštovanjem … referent za doktorske studije
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, August 21, 2014 4:03 PM
Hvala što ste svratili pozornost na moj e-mail. Ma već su do mene stigle informacije o problemima s upisom kod vas: Nostrifikacija magistarske diplome (Universita Gregoriana), previsoki troškovi upisa… Eto morat ću to učiniti na KBF u Zagrebu, ali šteta. Od srca p. Luka

Post je objavljen 21.08.2014. u 11:09 sati.