Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

GUNJI TREBA POMOĆ U TRANSPORTU HRANE ZA STOKU !


DIŠITE SRCEM - PREVEZITE HRANU ZA STOKU DO GUNJE!

Glasnogovornica Hrvatske poljoprivredne komore Tajana Radić poslala je dopis slijedećeg sadržaja, koji objavljujem.

„ Zbog posljedica od nedavnih poplava poljoprivredni proizvođači izgubili su svoje domove i poslove u poljoprivrednoj proizvodnji. Na žalost, daljnjih godinu dana neće moći proizvoditi hranu za vlastite potrebe i za stoku. Od početka poplava pa do danas Hrvatska poljoprivredna komora prikuplja donacije stočne hrane, pomaže oko transporta i šalje je na ugrožena područja. S obzirom da će stočna hrana biti potrebna cijelu godinu, poljoprivredni proizvođači neumorno zovu instituciju Hrvatske poljoprivredne komore i žele poslati što više hrane u skladišta.
Do sada je Hrvatska poljoprivredna komora putem donacija prijevoznika i naftnih kompanija koordinirala prijevoz za oko 1200 tona stočne hrane i sijena.
Trenutno je u našim evidencijama zabilježeno još oko 3000 tona stočne hrane za koje je potrebno cca 25.000 litara goriva i 125 kamiona.
Zbog velike potrebe na terenu, uputili smo dopise Hrvatskom Crvenom križu, Ministarstvu obrane, Zagreb Holdingu i potencijalnim prijevoznicima za pomoć oko transporta, ali prijevoz stočne hrane nisu smatrali prioritetnim.
Sada, nakon dva mjeseca „natezanja“ stočnoj hrani koja je namijenjena za Gunju, zbog vremenskih prilika prijeti propadanje.

Slijedom navedenog, molimo vašu pomoć da svojim medijskim utjecajem napravite pritisak na Hrvatski Crveni križ i ostale institucije kako bi stočna hrana koju su naši članovi spremili došla do Gunje. „


Hrvatska poljoprivredna komora
Odjel za regionalni razvoj
Ulica grada Vukovara 78, Zagreb
Tel: +385 1 6109 260
Fax: +385 1 6109 810
Mob: +385 91 4882 714

e-mail: tajana.radic@komora.hr
www.komora.hr




Post je objavljen 20.08.2014. u 18:17 sati.