Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VELIKI POŽAR U SPLITU: IZGORIJELO SKLADIŠTE ZAPALJIVIH TVARI TVRTKE KONSTRUKTOR NA SIROBUJI

SPLIT

"Javna vatrogasna postrojba Split zaprimila je dojavu o požaru skladišta tvrtke Konstruktor na Sirobuji 10. kolovoza u 18:52. Vatra je zahvatila skladište u kojem su se nalazile boje, bazna ulja i lakovi. Zbog prirode materijala požar se vrlo brzo širio. Po dolasku na mjesto intervencije vatrogasci su započeli gašenje sa 3 mlaza i monitorom. Pošto je vatra zahvatila cijeli objekt, prioritet je stavljen na sprečavanje širenja požara na obližnju upravnu zgradu, vozila i spremnike goriva uz skladište, te su vatrogasci hladili objekte. Zbog mogućnosti urušavanja skladišta nije vršena unutarnja navala, već se gasilo izvana.
Image and video hosting by TinyPic
Na intervenciji su sudjelovali JVP Split (8 vozila, 18 vatrogasaca), DVD Split (1+ 3) i DVD Žrnovnica (1+3). Požar je lokaliziran u 21:30. Ujutro su raspuštene snage DVD-a Split i Žrnovnica, a na terenu su ostala 2 vozila i 5 vatrogasaca JVP-a Split. Očekuje se dolazak policijskih inspektora koji će utvrditi uzroke izbijanja požara. Požar još nije proglašen ugašenim u potpunosti te se očekuje pomoć radnih strojeva tvrtke Konstruktor pri raščišćavanju požarišta", stoji u priopćenju Konstruktora. Požar rano jutros još uvijek nije bio u cijelosti ugašen, no stanje na terenu je bilo dobro te se čekao dolazak policijske ekipe za očevid, kazali su jutros u Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) Splita. Dežurni vatrogasac je za Hinu izjavio da na požarištu još uvijek ima isijavanja i isparavanja, no nije opasno za okolinu, ni ni za vatrogasce. Jutros je na požarištu dežuralo sedam vatrogasaca s dva vozila. Po završetku očevida vatrogasci će nastaviti raščišćavati područje, uz pomoć građevinskih strojeva Konstruktora.

Unatoč trudu vatrogasaca skladište je izgorjelo, a sada prijeti opasnost od njegovog urušavanja. Mile Matković dežurni dispečer u splitskom vatrogasnom operativnom centru rekao je jutros: "Sada zbog velikog isijavanja topline dolazi do probijanja plamena što se gasi, postoji stoga opasnost od urušavanja. Ne zna se stanje objekta jer se ne ulazi unutra već se mlazovima hladi taj prostor. Negdje oko 8 sati doći će veliki strojevi od Konstruktora i počet će uklanjanje tih naslaga", rekao je Matković./3/]…. index.hr

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 11.08.2014. u 13:09 sati.