Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Prst na čelo

Najednom se svi raspričali kako je sezona podbacila za ne reć abortirala, kako susjedi rasturaju a mi skupljamo mrvice, kako su krivi oni što su na vlasti!
Oće reć da su u županijama i gradovima gdje su na vlasti hadezeovci isključivi krivci esdepeovci a u državi gdje su na 'vlasti' esdepeovci su krivi hadezeovci.
To je kod nas tako, važno je naći krivca a to je li pravi ili nije kom briga bitno da je 'pravda' zadovoljena. Mada je ovdje 'pravda' upotrijebljena u krivom kontekstu bolji izraz nije mi htio doći pod prstom.
Svi 'razlozi' koji se iznose kao krivci za neuspjeh samo su 'akrofobija' jer ko je taj da se dragovoljno spustio s 'visine'?
Visina je visina pa makar bio u dronjcima i nikome se ne spušta obroncima na niže jer ga dolje čeka svinjac ili Remetinac.
Naš čovjek na vlasti kao da dobije diskraziju pa mu venama teče sama vatrena voda a bome u takvom stanju osoba i jest u 'drugom stanju'.
U nas je jako izražen galikanizam na svim nivoima a ima nas toliko da svi skupa možemo biti podstanari u jednom 'Njujorku', 'Tokiju' i sličnim košnicama.
I tu se krije pravo rješenje našeg problema. Da sa tih 'visina' zavirimo u dubinu tog problema vidjeli bi da upravo ta podvajanja, cijepanja, nepoštivanja i obrana od svega i svačega čine nas
neprihvatljivim kao destinaciju! Neprihvatljivim kao domaćina makar onom dijelu potencijalnih turista koji viri u politiku umjesto u horoskop.

Kad se spremate otići nekome u goste a čujete ili vidite da je u kući džumbus, da niko nikoga ne trpi bome ćete lako odložiti nakanu za neki drugi put.
Zamislite sebe kao Norvežanina ili Nijemca ili bilo kojeg čovjeka koji gleda televiziju i vidite odrede u crnim majicama na kojima piše 'stožer za obranu hrvatskog Vukovara' a u toj zemlji planirate potrošiti godišnji odmor?
Prvo što se nameće kao zaključak jest da je zemlja ili njezin dio pod okupacijom a bome malo je takvih koji će danas poći ljetovati recimo u Ukrajini.
Ili evo na pragu je 05.08. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti pa velika proslava u Kninu na kojoj se zviždi i kliču pogrdne riječi onima na vlasti koje je Narod izabrao.
Isti dan poslije podne i navečer u Ćavoglavama odjekuju bojni pokliči, vijore se razni barjaci, nose se ustaška obilježja a prijetnje 'nekome' i 'nečemu' ne silaze sa repertoara.
A svijet je u današnjoj eri 'digitalije' postao malen, malen kao duše mnogih koji kokodaču.

Dođite turisti! Dođite jer ovakve egzotike nigdje na svijetu nećete naći.
Moguće da je baš to naša šansa pa probajmo par sezona reklamirati ustaško znakovlje, stožeraše u crnim majicama, biskupe koji prizivaju revoluciju, Ćavoglave i sve ostale čavle.
Možda potrefimo, ko zna!?



Post je objavljen 30.07.2014. u 10:46 sati.