Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Ratovali smo protiv siromaštva

Politika (kao sredstvo otuđenja (političke) moći).

Politika je oblik interesnog udruživanja (i nije nužno odraz humanističkih svjetonazora i težnji).
Otuđenje političke moći, u socijologiji definirano kao prisvajanje nepripadajuće moći (sposobnosti ostvarenja vlastitih političkih ciljeva mimo susprostavljanja većine), odavno je sredstvo nedobronamjernih u pokoravanju i iskorištavanju političke većine.

Razlika između prijašnjih političkih struktura (ma koliko se prikazivali pluralnima, poteklih iz monopolističkog partijskog inkubatora) SDP-koalicija i HDZ-ovih koalicija je bitno istaknuta. SDP uzurpira političku moć na rusko-despotski fašističko-komunistički militan i laživ način.
Sustavno zagovaraju kulturu siromaštva (sociološki pojam koji tvrdi kako je siromaštvo kulturološki usađeno i tek organiziranim društvenim trudom može biti savladan, što partijska struktura (uvjerena u vladalačko poslanje ne dozvoljava ...). Siromaštvo se provodi na osnovama propovijedanja jednakosti (koje, gle čuda, niti na najnižim razinama postojanja (biološkim osnovama preživljavanja ) ne mogu sprovesti u djelo), a zapravo je mehanizam smanjenja osobne potrošnje i povećanja društvene potrošnje (jačanja represivnog društvenog aparata: policije (milicije), vojske i doušničkog aparata). Militarizacija.

Svrstavati HDZ (i koalicijske partnere) u tu kategoriju, samo zato što diktaturom i represivnim aparatom ne održavaju svoju vlast (i time se suprostave proruskoj despotskoj militantno pljačkaškoj strukturi) je odraz ili zlobe ili neznanja. Kod većine medijskih faktora koji izjednačavaju te dvije političke pojave prisutna su oba elementa.

Povratak komunjara na vlast niti 20 dana po Tuđmanovoj smrti jasno ukazuje na dva bitna elementa: njihovu spremnost (ali ne za domovinu; za koju nikad nisu bili spremni) i protivnu (HDZovu) stranu koja smatra kako se vlast ne održava po svaku cijenu ...

Kad se komunjare dokopaju vlasti, u tri koraka (već u prvom danu svoje vladavine) pokažu zašto smo se ratom čupali iz njihova zagrljaja ...
Njihov stupanj organiziranosti je na vrlo visokoj razini. U pretvorbi su sustavno zavladali većinom dobara u RH, medije (koji su isključivi potrošači ... što ukazuje na njihovu neobjektivnost) kontroliraju, poluge vlasti (sudstvo, školstvo, ...) parcijalno kontroliraju, ...
Posljednji veliki pokazatelj zločinačke organiziranosti je medijsko napuhivanje (vještice) Holy. Medijska tvrdnja o nesposobnosti i jednovrsnosti SDPa i HDZa otklajnja glasače ka Mireli Holy!!?
Glasači nisu zadovoljni ni SDPom , niti HDZom (zašto bi Hrvati, katolici željni poštivanja privatnog vlasništva u nezadovoljstvu SDPom (koji ne udovoljava niti jednom njihovom zahtjevu) bili nezadovoljnji HDZom??), i u tim okolnostima pribjegavaju (komu, čemu) Mireli Holy ... Holy je pozdan partner za ispunjenje tisućljetnog sna!
Ukratko, partija nakon teških promašaja, svjesna netrpeljivosti glasača naspram te razbojničke organizacije pokušava (kontroliranim) medijima uspostaviti javno mišljenje: nismo dobri, ali ni HDZ nije dobar ... ali naša (glupača) Holy je dobra i nju ćete birati ...
Holy je (nakon afere pogodovanja) odstupila s vlasti ... Što nam ona treba?

Stupanj političke organiziranosti razbojničke partije ukazuje na poseban oprez i disciplinu koju Hrvati moraju iskazati na putu do konačnog poraza te razbojničke nakupine.
Rade sve zbog čega smo ratovali. Trude se poništiti ratne rezultate jer su uvjereni u kulturološku snagu siromaštva.
Vjeruju kako se nismo promjenili (i zapravo bespotrebno ratovali).
Nismo ratovali protiv srba, niti protiv Jugoslavije. Ratovali smo protiv siromaštva u koje su nas i srbi i Jugoslavija sustavno gurali.

Za dom spremni!








Post je objavljen 26.07.2014. u 09:08 sati.