Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iskonskipag

Marketing

NAGRADA GRADA OPATIJE ZA ŽIVOTNO DJELO SINOĆ DODJELJENA PAŽANINU DUŠKU PARU





Sinoć je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Opatije na Maloj sceni Ljetne pozornice Duško Paro, skladatelj i tekstopisac autor brojnih hitova i evergreena primio nagradu za životno djelo.
Tako bi u najkraćim i službenim crtama glasilo izvješće o ovom događaju u kojem između ostalog grad Opatija slavi 170 godina tradicije turizma kao jednom od glavnih gospodarskih aktivnosti ovoga grada.


Nisam mogao preskočiti ovaj događaj, da dragom prijatelju Dušku, koji je toliko pomagao mojim "Horizontima", i osobno čestitam na toj prestižnoj nagradi. Ne dobivaju se nagrade za životno djelo svaki dan. Nisam imao pozivnicu ali sam iskoristio dragog športskog prijatelja i dogradonačelnika Opatije gospodina Fernanda Kirigina kako bih nazočio ovom činu. Još jednom veliko hvala Fernandu što sam bio dio tog miljea.

Čim me ugledao da sam na pozornici došao me pozdraviti i normalno na svom paškom: kako si doša, ca Ti je ki reka?
Dragi moj Duško vidiš ovaj naš prijatelj Kirigin mi je omogući da veceraska budem uz Tebe i Tvoju fameju. Ajde baš mi je drago, odgovorio mi je nakon što smo se prijateljski pozdravili.

U tom trenutku je dolazio još jedan doajen hrvatske glazbe, gospodin Ljubo Kuntarić u pratnji još jednog pažanina-novaljca Gorana Crnkovića. Teško je opisati kako su se pozdravili dva doajena hrvatske glazbe lakin nota.


Nisam mogao odliti tom izazovu, pa sam se ovjekovječio uz ovu dvojicu velikana glazbene scene. Uz to gospodin Ljubo mi je poklonio jedan svoj DVD sa svojim najvećim uspješnicama. Pa tko se ne sjeća prvog pobjednika zagrebačkog festivala sa: "Ta Tvoja ruka mala", koju je izveo sinoć toliko spominjan Ivo Robić, zatim "Kad ti kupim mali motorin" pa do "Autobus Calypso" i da sada ne nabrajm sve hitove barba Ljube, ipak je ovdje riječ o Dušku Paru.

Počeli su se skupljati gosti, stigao je i župan Zlatko Komadina. Pozdravili smo se usput, čak se gospodin Komadina i začudio kojim sam povodom ovdje, jer mi se znamo sa športskih terena. To Ti je paška veza moj Zlatko.

Cjelovečernji program je vodio Mario Lipovšek Battifiaca, onako nadahnuto kako samo Mario zna.

Prije svih Mario Battifiaca na binu je pozvao župana Zlatka Komadinu da se obrati ovom skupu. Župan je pozdravio sve nazočne, posebno pozdravio nagrađene i svakako onoga koji je dobio nagradu za životno djelo, gospodina Para. Jednako tako župan Komadina je naglasio da ne možemo živjeti u povijesti i radi toga je dobro vidjeti sve investicije i zahvate koji se izvode u ovoj ljepotici turizma, kako Opatija nebi ostala samo na ono "bajna".

Nakon svih mogućih govorancija, prišlo se podjeli nagrada koje je podjelio predsjednik Gradskog vijeća prof.dr. Viktor Peršić. dr. Peršić je naglasio da je Opatija ponovno u nekom "muvingu", u kakvom već godinama nije bila.

Nakon što je podjelio nagrade športašima i gospodarstvenicima, na kraju je pozvan uz buran aplauz Duško Paro.
Već sam zauzeo poziciju za fotografirati kada je prilazio bini, čvrsto mi je stisnuo ruku uz još jedan znak odobravanja, primjetio sam da u njemu ima treme. To je strašan čin za jednog čovjeka. Kada je iz ruku prof.dr. Peršića i dogradonačelnika Kirigina primio nagradu, vidjelo se da mu je suza zaiskrila niz obraz.





Dali su mu mikrofon koji je bio njegov alat za rad cijelog života, ja sam stekao utisak kao da prvi puta u životu mikrofon ima u rukama. Gdje je sve nastupao, sa kakvim je sve zvijezdama nastupao, a sada ga obuzela trema.
Duško je u svom obraćanju kazao sljedeće: "moja je životna sreće što sam imao priliku upoznati Ivu Robića, koji je postao moj veliki prijatelj i sa mojim Opatijskim Suvenirima nastupao do kraja života. Što je u Voloskom pored mene živio Ljubo Kuntarić, veliki gospodin i još veći skladatelj koji me uveo u svijet glazbe i prenio osnove skladanja. Sve ostalo je povijest, naglasio je Duško."

Za kraj je bio zamoljen od Maria Battifiace da izvede jedan od svojih hitova koje je posvetio ovom kraju a zove se "Opatija, Mediteranski raj".
Za vrijeme ove svečanosti glazbeno su nas pratile dvije dive hrvatske estrade, Martina Tomčić i Ivana Husar.

Nakon podjele nagrada uz domjenak nastavilo se druženje svih tih glazbenih prijatelja Duška, od Dule Jeličića i Elvisa Stanića koji je jedno vrijeme bio član Opatijskih Suvenira.


Ja sam još malo pročakulao sa sinom od Duška, Žoržom obečavši da ću poslati sve fotografije.
Bila je to Opatijska noć za pamćenje.




Post je objavljen 25.07.2014. u 19:13 sati.