Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GRAD POMOGAO VATROGASCE OPREMOM VRIJEDNOSTI 35.000 EURA

NOVI SAD

Grad Novi Sad poklonio je novosadskim vatrogascima vozilo i opremu u vrijednosti od oko 35.000 eura. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocjenio je da je ovo dobar primjer suradnje lokalne samouprave i Sektora za izvanredne situacije MUP-a Srbije. "Ovakva suradnja nastavit će se za dva tjedna, kada će vatrogasci dobiti auto cisternu", rekao je za RTV Vučević. Na pitanje da li su izvučene pouke iz nekoliko tragedija koje su se dogodile u Novom Sadu i u kojima je u požarima izgubljen veliki broj života, Vučević je rekao da će sigurno svi službeno reći da su izvučene pouke. "Međutim, istina je da je teško bilo što uraditi dok se ne izmjene zakonske odredbe, jer se trenutno događa da se mješaju nadležnosti različitih inspekcijskih službi", istakao je Vučević.

On je napomenuo da nije u potpunosti zadovoljan radom ni gradskih inspekcija, ali je naglasio da bi one trebale imati značajniju podršku sudstva jer, kako je rekao, trenutno nam se događa da inspekcijske službe procesuiraju neki slučaj, a onda prije svega Prekršajni sud odredi izuzetno nisku kaznu čime omalovažava rad inspekcija. Primopredaji opreme za novosadsku Upravu za izvanredne situacije prisustvovao je i načelnik Sektora za izvanredne situacije MUP-a Predrag Marić, koji se zahvalio gradu Novom Sadu na pomoći. "Želio bih da ovo bude primjer, posebno većim gradovima, kako se pomaže rad Sektora za izvanredne situacije, jer nam je pomoć zaista neophodna", istakao je Marić i naveo da je prosječna starost vatrogasnih cisterni kojima Sektor raspolaže čak 25 godina.

Marić je rekao da se tragedije u Srbiji moraju što je više moguće preduhitriti, kako bi se umanjile njihove posljedice. "Nadam se da nam je ova posjlednja katastrofa sa poplavama bila pouka i pokazatelj da mnogo više moramo ulagati u preventivu, opremu i obuku kadrova", naglasio je Marić. On je rekao da je izrada novog Zakona o zaštiti od požara pri kraju, kao i da je pri kraju izrada Pravilnika o protupožarnoj zaštiti ugostiteljskih objekata i da se nada i očekuje da će oni vrlo brzo biti i usvojeni. "Bez čvrstog zakonskog osnova, teško se mogu napraviti bitni pomaci u ovoj oblasti", kazao je Marić. Zapovjednik Vatrogasno-spasilačke brigade Novi Sad Dragoslav Klisura rekao je da je oprema koju je ta brigada danas dobila bila neophodna za njen rad, dodajući da se nada da će ta pomoć i ubuduće stizati od grada. "Rečeno je već da ćemo vatrogasnu cisternu dobiti 23. srpnja i ona će sigurno pomoći podizanju kvaliteta naših intervencija", rekao je Klisura. Oprema koju je grad isporučio Upravi za izvanredne situacije Novog Sada sastoji se u specijalnom vozilu i vatrogasnoj opremi, među kojoj su i protupožarni aparati, crijeva za gašenje požara, specijalne dizalice za automobilske motore i kompresor.…. rtv.rs

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 11.07.2014. u 17:06 sati.