Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

NIZ DETONACIJA I POŽAR PROBUDIO OSJEČANE: EKSPLODIRAO CRODUX

OSIJEK

Niz jakih eksplozija te veliki požar protekle su noći probudili i uznemirili cijeli Osijek i okolicu. Eksplozije su bile veoma nalik eksplozijama vojnih granata što je Osječane podsjetilo na rat i zbog čega su u velikom broju zvali službu 112 kako bi doznali o čemu se radi. Detonacije su započele u 3 u noći i, jedna za drugom, trajale sve do 3.30 sati, a dolazile su iz smjera Antunovca, nedaleko Osijeka. Prema informacijama Vatrogasnog centra Osijek zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina smješten u gospodarskoj zoni Antunovac između Brijesta i Antunovca. Požar je uzrokovao niz eksplozija uskladištenih punih plinskih boca, ali i punih tankera s plinom obzirom da je distributivni centar opremljen s nadzemnim spremnicima od 170 kubika plina.

Eksplodirala je i punionica za domaćinstvo, maloprodaja te jedinica transporta s vozilima za prijevoz autoplina i plina za domaćinstvo. Prilazna cesta gospodarskoj zoni u kojoj se nalaze i drugi poslovni subjekti bila je zatvorena do jutra, dokle god nije prošla opasnost od novih eksplozija. Prema prvim informacijama ozlijeđenih nema.Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan rekao je za Večernji list u subotu ujutro kako je do požara došlo u punionici u regionalnom centru Crodux plina gdje se pune boce za kućanstvo.- Dogodilo se to negdje oko 3 sata. Vatrogascima je to javio radnik koji je radio na traci za punjenje boca s propan butan plinom koji je gorio - rekao je. Nije ozlijeđen, ali je u šoku.Plamen je zahvatio instalacije za punjenje plina i požar se počeo širiti. Zahvatio je više boca koje su bile u krugu punionice i prenio se na kamion s još nekoliko stotina boca.
- Postojala je opasnost da se vatra proširi i na dva horizontalna spremnika punjena propan butan plinom u kojima se nalazi 80 kubika plina, a cijevima su povezani s punionicom - rekao je.…. 24sata.hr

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 05.07.2014. u 09:33 sati.