Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Umjesto lustracije ukidanje državnih mirovina veleizdajnicima

Rajevo Selo. Nasip na Savi.

Puknuće nasipa na Savi izazvalo je izlijevanje rijeke ...
U prošlosti su porječja zbog poplava bila plodna (poplave su nanosile plodonosni mulj). Ciklički su se prirodni femomene javljali i činili porječja prihvatljivim za život. Šteta od poplava je djelić ukupne koristi.
Razvojem intenzivne poljoprivrede zaboravljena je ta pojava i gradnjom nasipa je otklonjena opasnost od poplavljivanja ...
Otklon opasnosti je u standardnim uvjetima (nasipi nisu brana za sve razine vodostaja). Nasip je izgrađen za standardnu zaštitu. (To je trebalo imati na umu!)

Uobičajeno, pri opasnosti od prelijevanja nasipa (samim tim i velike mogućnosti puknuća nasipa) rasterećenje se vrši (ili se vršilo) ciljanim otvaranjem nasipa u području gdje će izlivena voda napraviti najmanje štete ...
To nije napravljeno u slučaju poplave u Slavoniji.
Štošta nije napravljeno (kako treba)...

Ali, uz televizijske snimke srpskog predsjednika Vučića i neuvjerljivo obrazloženje hrvatske vlade o uzrocima probijanja nasipa u Rajevom Selu stvara nevjericu.
Kasnije ponašenje hrvatske vlade (iako su počinili niz sigurnosnih propusta i prije izlijevanja Save; ja sam očekivao kako će svi jasenovački kosturi isplivati nakon povlačenja poplave ...) po pitanju pružanja pomoći poplavljenim područjima jasno ukazuje na namjeru (nepomaganja). Saboteri. (Ruski agenti, ruše sve hrvatsko.)

Bio nasip na Savi miniran ili ne, mi svejedno vjerujemo kako je (ionako je morao biti miniran, ali na mjestu uzvodno - makar u Zagrebu, kako se prije ispuštalo u Lonjsko Polje, ili negdje nizvodno ..).
Vjerujemo kako je ova vlast izdajnička i saboterska. Vjerujemo kako nas pri svakoj (ne)zgodi guraju u nepriliku. Vjerujemo kako bi nas i u jame bacali ...

Vrijeme je za rasčišćavanje. Smjeniti ovu vlast.
Treba umjesto lustracije ukinuti državne mirovine svima koji su se veleizdajnički odnosili prema RH u posljednjih 24 godine.
Prekinuti očiglednu agoniju!





Post je objavljen 05.07.2014. u 09:04 sati.