Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

IZABRAN 21 OPG ZA FINALE



PROJEKT " ZLATA VRIJEDAN"

Stručni žiri za izbor najboljeg obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva (OPG-a) za 2014. godinu Projekta „Zlata vrijedan“ izabrao je u petak, 4. srpnja 2014. godine, 21 OPG koji ulaze u uži krug izbora.
Stručni žiri čini 7 članova i to: predsjednik Žirija Stjepan Blažević (zamjenik glavnog urednika Večernjeg lista), Vlatko Grgurić (voditelj Plodova zemlje – predstavnik HRT), Martin Vuković (urednik emisije za Selo i poljoprivredu Hrvatskog radija – predsjednik Zbora agrarnih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu), Jan Marinac (predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika), Matija Brlošić (predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore), Hrvoje Horvat (ravnatelj Savjetodavne službe), te Miroslav Kuskunović (glasnogovornik Ministarstva poljoprivrede).

Tijekom lipnja, hrvatske županije i Grad Zagreb nominirale su najviše pet najboljih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.Nakon toga slijedila je selekcija i nominiranje u uži krug.
Odabir je izvršen prema strogim kriterijima a žiri je provjerio sve nominirane u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji radi točnosti podataka koje su u obrascu za nominaciju ispunile županije i Grad Zagreb. Stručni žiri zaprimio je ukupno 100 prijava.

Ministarstvo poljoprivrede i Večernji list pokrenuli su Projekt „Zlata vrijedan“ - izbor najboljeg OPG-a za 2014. godinu, uz podršku HRT-a, svih hrvatskih županija okupljenih u Hrvatsku zajednicu županija, te Grada Zagreba. Izbor je pokrenut u godini koju je FAO proglasio kao Međunarodnu godinu obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Izbor će se odvijati tijekom lipnja, srpnja i kolovoza, a između 21 nominiranog OPG-a (iz svake županije i Grada Zagreba po jedan), izabrat će se tri najbolja i jedan po izboru čitatelja Večernjeg lista. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada održat će se 12. rujna 2014.
EVO imena županija i 21. izabranog OPG-a:

Grad Zagreb, OPG Mario Sever
Zagrebačka županija, OPG Mužinić
Krapinsko-zagorska županija, OPG Tomurad Hrvoje
Bjelovarsko-bilogorska županija, OPG Adela Jareš
Brodsko-posavska županija, Obrt Branković
Dubrovačko-neretvanska županija, OPG Antunović
Istarska županija, OPG obitelj Dešković
Karlovačka županija, OPG Ljubica Sabljak
Međimurska županija, OPG Mirjana Biber
Ličko-senjska županija, OPG Bariša Dejanović
Koprivničko-križevačka županija, Dragutin Beštek
Osječko-baranjska županija, Obrt Željko Čvek
Požeško-slavonska županija, PPU Malnar
Primorsko-goranska županija, OPG Mrakovčić
Sisačko-moslavačka županija, OPG Ivan Veselić
Splitsko-dalmatinska županija, OPG Vetimir Mratinić
Varaždinska županija, Proizvodnja poljoprivrednih proizvoda Jurica Cafuk
Virovitičko-podravska županija, OPG Mario Rengel
Vukovarsko-srijemska županija, OPG Zdenko Perakić
Zadarska županija, OPG Šime Škaulj
Šibensko-kninska županija, Mirko Validžić






Post je objavljen 04.07.2014. u 15:57 sati.