Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Po-bjeda

U moje vrijeme sindikati su dijelili krumpire, svinjske pole, organizirali radničke 'olimpijade', razna natjecanja, izlete i odmore u ondašnjoj Jugi, Češkoj, Mađarskoj…
Crveni Križ; krv, odjeću, obuću, hranu i drugo što bi iskamčio od sirotinje a svim organizacijama uključujući i Crkvu zajedničko je bilo i ostalo da uzimaju.
Nogomet je bio amaterski. Nogometaši jesu živjeli kudikamo bolje od radnika ali ni blizu ovome sra, pardon, stanju.
Uglavnom to su organizacije koje ne trpe gospodara nad sobom a čim nema nikoga da ih nadzire džepovi bubre kao kruh pod kvasom.
Kažu; mi se ne bavimo politikom?
Pitam; što danas nije politika?

Ostao mi je u sjećanju jedan događaj iz davne '76g pod pokroviteljstvom tadašnjeg sindikata.
'Republičko takmičenje metalaca' u Splitu koje se odvijalo u prostorima 'Škvera'.
Naša ekipa u sastavu: vođa ing H.B. i takmičari, A.C. V.M. i P.A. metalostrugari. Smještaj nam je bio u hotelu Duilovo a svako jutro tih pet dana odlazili smo na mjestu događaja što kao takmičari što kao promatrači.
Bilo je zanimljivo koliko se to može reći za natjecanje iz rada, zamislite da postoji natjecanje iz politike, sindikata, mnogobrojnih nevladinih udruga i inih virtualnih zanimanja.
Zadnji dan su uz bogatiju večeru podijeljene i nagrade.

Velika sala je imala ulaz iz prostora hotela sa malim podestom i spustom od tri skaline. Odatle je bio odličan pregled nad cijelom salom. Nas četvoro dopao je stol tik do ulaza pa kad je najavljena visoka delegacija svi su kao po zapovijedi okrenuli glave ka ulazu.
Na vratima se pojavio tada republički predsjednik sindikata M.B. sa pratnjom. Zastali su, mahnuli uz smiješak koji nije silazio sa čvalja ni kad je M.B. bacio komentar tiho da čuju samo njegovi iz pratnje ali jbg. I mi smo čuli jer smo bili preblizu a oni nas nisu ni primijetili.
Sudeći po onoj izreci 'ispod svjetionika je najlošije svijetlo' nisu nas ni mogli uočiti pa se komentar sasvim razgovijetno čuo.
- Ovako nešto mogu organizirati samo metalni mozgovi!
Mirno su se spustili i nastavili prema govornici odnosno mjestu sa kojega će objaviti pobjednika iz svakog zanimanja. Ostali su ostali bez ono PO.

Nikad to neću zaboraviti a eto ispliva uvijek kad je 'pravica' na meniju.
Sadašnji sindikati koji su sagradili 'dvorac' u Zagrebu da članstvo pojma nema, dovoljni su sami sebi.
Radnici, blago sitnog zuba samo ti keširaj članarinu.

Crveni Križ koji je uz odjeću, obuću i hranu skupio od Naroda i značajna novčana sredstva za Poplavljene, vodi svoju politiku. Ne da! Ne daju novce koji nisu njihovi! Ovo je za prst u čelo za ne reć nešto drugo.
Oročili su novce na banci umjesto da ih isti tren proslijede potrebitima pa neka Oni sami oroče ako hoće.

I na koncu nogomet. Stigli su nogometaši sa svjetskog prvenstva pokisli kao pivci. No ne smatram ih krivim za neuspjeh.
Isključivi krivac je izbornik Kovač, amater koji nije znao voditi profesionalce. Sve puste hvale i hvalospjevi pukli su kao mjehur od sapunice a ja se pitam?
Koji je to Hercegovac ikad nešto dobro napravio za Hrvatsku? Molim ako netko zna neka mi javi da se pospem pepelom.
No nogometaši su dobili po 140 000 eura a ti Narode siši veslo i dalje. Vjerujem da je i Severina dobila, i Ona je bila u toj tegli meda.

Mi da nemamo prošlosti bili bi sretni u sadašnjosti jer 'budućnost' nije hrvatska riječ.



Post je objavljen 25.06.2014. u 17:27 sati.