Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VARAŽDINSKI VATROGASCI AKTIVNI DILJEM LIJEPE NAŠE

VARAŽDIN

"Svi koji misle da odlaze na more ljetovati neka odmah odustanu. Povjereni su vam odgovorni zadaci i njihovo izvršavanje te disciplina mora biti u prvom planu "– istaknuo je glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković pred tridesetak postrojenih vatrogasaca danas u Trenkovoj ulici koji sa vozilima i opremom odlaze na otok Šoltu kao ispomoć tamošnjim vatrogascima u obrani od požara tijekom turističke sezone.

I dok je jedan dio varaždinskih vatrogasaca, od prvih dana, aktivan na poplavljenim područjima Slavonije pomažući tamošnjem stanovništvu, drugi dio sprema se u četvrtak krenuti na plansku dislokaciju na otok Šoltu. U posljednjih nekoliko godina varaždinski vatrogasci u ljetnim mejsecima pomoć su njihovim kolegama u priobalju Hrvatske i to na nekoliko lokacija istovremeno. Ove godine bit će smješteni samo na Šolti za koju su, ikako su sami naglasili, itekako spremni. Stoga je na prostorima varaždinskog vatrogasnog doma održana smotra vatrogasnih vozila i vatrogasaca predviđenih za plansku dislokaciju na otok Šoltu. U prvoj smjeni odlazi po desetak vatrogasaca DVD-a Biškupec s auto cisternom, desetak njih iz DVD-a Svibovec Podravski s kombi vozilo i visokotlačnim modulom te isto toliko vatrogasaca iz drugih vatrogasnih postrojbi.
Image and video hosting by TinyPic
Uz to održana je i promocija novih vatrogasnih časnika i časnica. Naime, na području Varaždinske županije oko dvije tisuće je operativnih vatrogasaca, od kojih je gotovo polovina ove godine bila na raznim oblicima obuke. Danas su priznanja dobila njih 100-tinjak koji su prošli obuku od 150 sati od teoretskog do praktičnog dijela, a sve kako bi se još dodatno podigla kvaliteta njihova rada. Smotru i promociju sa županijskim vatrogasnim zapovjednikom te čelnicima Varaždinske županije i županijske vatrogasne zajednice obavio je glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković koji je izrazio zadovoljstvo viđenim stanjem u Varaždinu.

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 25.06.2014. u 07:37 sati.