Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rskkarlovac

Marketing

SREĆA JEDAN OD USLOVA USPJEHA

02.06.2014. g.

Tatjana Rašić uspješna trenerica iz Karlovca. Učestvovanje na Završnici prvenstva Hrvatske svojevrstan je ispit volje, mogućnosti, znanja i sportskog uspjeha. Lista učesnika od 20 momčadi položila je sa izvrsnom ocjenom prvi dio ispita, dok u drugom dijelu gdje se vidi organizacijsko stručno vodstvo izdvajaju se CO Zagreb i RŠ METLIČIĆ&BALIĆ.
Promatrajući utakmice, a posebno one odlučne za poredak, bilo je vidljivo da među posljednjih šest momčadi postoji manja razlika, ali pošto su to bile šeste i sedme utakmice prvenstvenog turnira, dolazila je do izražaja pripremljenost i ujednačenost igračkog sastava.

Osvrnuti ćemo se na nastup RŠ Karlovac, jedne od najbrojnije rukometne škole u Hrvatskoj. Rasporedom grupa bili su u grupi sa CO Zagreb, jednim od najvećih kandidata za prvaka.
U prvoj fazi igrali su sa predstavnicima Trogira (23:13), Labina(16:16), Đurđenovca (20:12) i izgubili od CO Zagreb sa 16:18. U daljnjem razigravanju igraju sa predstavnicima Čakovca (25:14) i onda ponovno u polufinalu igraju sa CO Zagreb i ponovno slijedi gubitak, ali ovaj puta sa 11:17, odnosno dva poraza sa istim suparnicima, koji će kasnije postati prvaci Hrvatske. U sedmoj utakmici turnira razigravaju za III mjesto sa RK Poreč i pobjeđuju sa 19:9.
Poredak veoma dobar uz malo nezadovoljstvo, da niti jedan igrač Karlovaca nije izabran od trenerskog kolegija u postavi najzapaženijih igrača, dok je suparnička poražena momčad dobila tri predstavnika., iako su vratar (br.12), lijevi vanjski (9), a posebno pivot (99) bili okosnica uspješnog nastupa. Svojevremeno je tridesetih godina prošlog milenija, Zinaida Tonković-Cuvaj, bila trenerica mladih nogometaša Concordie u Zagrebu, tako da sam sa znatiželjom kroz niz godina na takmičenjima u Umagu, promatrao i pratio rad trenerice mladih rukometaša u sastavu Škole rukometa iz Karlovca.
Obzirom da nepažnjom nije zapažen koji njezin rukometaš, koji su osvojili brončane medalje - III službeno mjesto u Hrvatskoj za sezonu 2013/14., dozvolite stoga da predstavimo trenericu Tatjanu Rašić (1978), koja je stručno, autoritativno i uspješno vodila ovu selekciju.
U trenerskim zadacima zaokupljena je punih četrnaest godina, vodeći razne selekcije bilo u pripremnim razdobljima ili u takmičarskim sezonama. Zanimljivo je da u međuvremenu položila sudački ispit i sa uspjehom sudila utakmice viših takmičarskih liga. Nadajmo se da je ovaj nepotpuni izbor neće razočarati i da će na slijedećim turnirima uspješnim turnirima biti mjesta i za igrače ŠR Karlovac, ako budu ovako dobri i uspješniji na završnicama rukometnih prvenstava.

Juraj Radovčić


Post je objavljen 04.06.2014. u 09:02 sati.