Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

UMRO ZDRAVKO SRZENTIĆ - POZNATI NERETVANSKI AKTIVIST

Image and video hosting by TinyPic

Umro je poznati neretvanski aktivist i bloger Zdravko Srzentić iz Ploča.

Zdravko Srzentić je Neretvanima poznat po svom širokom aktivizmu u kojem se tijekom godina bavio uglavnom pitanjima pločanske i donjoneretvanske scene, ali i pitanjima koja su se ticala cijele doline Neretve.

Bio je i nezavisni gradski vijećnik u Gradu Ploče, nezavisni kandidat za gradonačelnika grada Ploča, a 2013. godine je ušao i u Skupštinu Dubrovačko-neretvanske županije kao vijećnik MOST-a, ali je svoje mjesto odmah skromno prepustio sljedećem na listi držeći to moralnim činom, smatrajući da je doprinos drugih s liste bio veći od njega.

Po struci je bio inžinjer građevine te je svoja stručna znanja aktivno koristio u borbi za dobrobit Neretve.

Zdravko se u zadnje vrijeme žestoko borio s karcinomom, ali u tijeku najtežih trenutaka svog života nije posustajao u borbi za opće interese Ploča i doline Neretve, pa se tako i u zadnjim danima žestoko bprio protiv izgradnje termoelektrane u Pločama.

Oni koji nisu na druge načine saznali za njegovu životnu borbu s bolešću, iz njegovog općeg djelovanja nisu ni mogli saznati da boluje od teške bolesti jer je Zdravko bio društveno aktivan do zadnjih dana.

Zdravka će se pamtiti i po ljubavi prema pločanskoj povijesti koju je posebno njegovao kroz očuvanje fotografija iz povijesti Ploča. Ta njegova posebna ljubav prema fotografiji je postala neprocjenjiv izvor sjećanja iz povijesti Ploča i malo tko će moći nadoknaditi ono što su Ploče izgubile smrću Zdravka Srzentića.

Njegovi članci i istupi na blogu Srza vas trza nikad nisu prolazili nezamijećeno i bez reakcija. Direktan, oštar, bez umotavanja - tim riječima se može sažeti Srzino pisanje na blogu.

Zdravko, upućujemo ti posljednji pozdrav mi koji ostajemo virtualno djelavati u Neretvi. Ovo je 500-ti post na ovom blogu i kao da je taj 500-ti članak čekao nešto vrlo važno za napisati. Sa žaljenjem, to je vijest o tvojoj smrti.

Posljednji pozdrav Zdravko - časno si živio, čast si i zaslužio!




Post je objavljen 28.05.2014. u 00:58 sati.