Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sshzc

Marketing

Ponovljeni napad SŽH i SHŽ na Glavno radničko vijeće, na sastanku s Upravom HŽ Cargo dana 14.05.2014.

Dana 14.05.2014. na zakazanom sastanku GRV i Uprave HŽ Cargo ponovio se isti scenarij ometanja i opstrukcije rada GRV.

GRV je imalo zakazani sastanak s Upravom Društva na temu dodatnih odgovora i obrazloženja vezano za rješavanja kolektivnog viška radnika. Naglašavamo, da se ovdje radi o sastanku koji je na naše traženje, zakazao Poslodavac. Članovi GRV su došli na sastanak, međutim na sastanku su se pojavili nepozvano i neovlašteno: Katarina Mindum (SŽH), inače radnica HŽ Putničkog prijevoza, Marijan Jelenski (SHŽ) i Mladen Magić (SŽH).

Istima je dano do znanja da ne mogu biti prisutni na ovom sastanku, jer se radi o službenom sastanku GRV i Uprave, te da nema razloga, a ni pravne mogućnosti da oni budu prisutni, kad se zna da SŽH i SHŽ imaju svoje predstavnike koji su članovi GRV. Isto im je rečeno od strane članova GRV i Uprave.

Unatoč ovakvom stavu GRV i Uprave, isti se nisu željeli udaljiti sa sastanka, već su 45 minuta maltretirali sve prisutne, želeći na sve načine minirati i onemogućiti rad GRV.

Članovi GRV su protestirali i negodovali zbog tako bahatog i nekorektnog ponašanja predstavnika SŽH i SHŽ.

Isto tako treba reći da njihov dopredsjednik Želimir Halić je član GRV, pa je vrlo čudna pojava u redovima u SŽH, da oni svog dopredsjednika tako malo cijene i ponižavaju, na način da mu kao članu GRV, ne vjeruju i stavljaju da mu radnica Putničkog prijevoza bude kontrola i sufler.
Članovi GRV su predložili da istog člana zamjene, ako s njim nisu zadovoljni.

Ovakvim ponašanjem, SŽH i SHŽ su prouzročili to da se sastanak nije mogao održati, a što ujedno znači da je napravljena nesaglediva šteta radnicima HŽ Carga, jer je navedeni sastanak bio sazvan sa ciljem pronalaženja mogućnosti da se pomogne radnicima koji su se našli na Listi kolektivnog viška i da se ukaže Poslodavcu na propuste koji su napravljeni prema radnicima koji nisu trebali biti na Listi kolektivnog viška.

Opći je dojam, da SŽH i SHŽ nije nimalo briga za radnike i njihove probleme, pa zbog toga rade ovaj cirkus i opći kaos.

Njihove fraze o spašavanju HŽ Carga, nisu ništa drugo, nego zamagljivanje stvari i bacanje prašine u oči. Što se tiče njihovog spašavanja, sve je već viđeno, od prodaje HŽ Carga, pa nadalje.

Po njihovom planu, HŽ Cargo bi već bio prodan ili već u poodmaklom stečaju.


S poštovanjem,

Predsjednica Glavnog radničkog vijeća

Marija Stefanov

Prilog:
Bilješke sa sastanka 14.05.2014.




Post je objavljen 15.05.2014. u 07:44 sati.