Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/akvelikagorica

Marketing

Zagreb, Memorijal "Goran Subotić" : Tigar iz Kongore neuhvatljiv i po kiši! Još jedno zlato nakon blidinjskih priprema!

U Zagrebu je održan memorijal u čast prerano preminulog atletičara AK Agram, Gorana Subotića, reprezentativca i prvaka države u skoku u vis.

Vrijeme u Zagrebu je bilo upravo idealno, ali ne za trčanje nego za ostati kod kuće. Ipak, svi natjecatelji su stisnuli zube i po "pasjem vremenu", kiši i hladnoći, istrčali najbolja moguća vremena u takvim uvjetima.
Jedan od junaka ovog sumornog svibanjskog dana bio je i nezadrživi Tigar iz Kongore kojeg neki još zovu i Ivan, prezimenom Malić.
Tigar se vrlo dobro snašao u tropskim uvjetima, a vjerujem da bi se jednako snašao i u polarnim jer se upravo vratio s fantastičnih dvotjednih priprema u Blidinju.
Dva tjedna najčišćeg zraka kojeg se može zamisliti na ovim prostorima, vrhunske uvjete, hranu, piće i spavanje, sve to mu je omogućio njegov sponzor, hotel "Hajdučke vrleti" kojem se i ovim putem još jednom zahvaljuje.

Sve to, bilo je više nego dovoljno našem Ivanu za još jednu superiornu utrku u kojoj je stazu od 5000 metara postigao vrijeme 14.50.80, te iza sebe ostavio dvojicu domaćih natjecatelja, Gorana Grdenića i Antuna Rudolfa Pavelića koji se, valja i to spomenuti, nisu pripremali na Blidinju.

Čestitke Tigru na još jednom pobjedničkom postolju i još jednoj zlatnoj medalji u vlastitoj kolekciji!






Izvješće Hrvatskog atletskog saveza:


HAS - Zagreb (03.05.2014.) - Po kišovitom, vjetrovitom i prohladnom vremenu održan je u Zagrebu međunarodni atletski miting Memorijal "Goran Subotić" u organizaciji AK Agram. Takvi vremenski uvjeti nisu pogodovali natjecateljima pa su i rezultati bili nešto slabiji. Ipak treba spomenuti nastup naše visašice Ane Šimić koja je uz takve vremenske uvjete i bez prave konkurencije preskočila 189 cm. Kod atletičarki još treba spomenuti pobjednicu na 400 m Mariju Hižman sa 55,8 i pobjednicu na 100 m Ivanu Lončarek koja je trčala 12,20. U muškoj konkurenciji navrijedniji rezult je postigao Mateo Ružić na 400 m sa 47,7, a slijede ga pobjednik skoka u dalj Dino Pervan (7,30 m) i pobjednik na 100 m Zvonimir Ivašković (10,85). Treba spomenuiti i pobjednika juniorskog bacanja diska (1,75 kg) Demira Kolarevića koji je s hicem od 56,82 m ispunio normu za svjetsko juniorsko prvenstvo.














Post je objavljen 05.05.2014. u 19:27 sati.