Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Uskrs AD MMXIV

Sadašnja vlast u RH teško krši odredbe povelje UN-a.
Vlast je dužna služiti građanima/narodu i poduzimati mjere za njihovo nesmetano funkcioniranje.

Svjedoci smo produbljavanja krize (kriza je nesposobnost donošenja odluke; po definiciji) njihovim dolaskom na vlast.
Ali, svjedoci smo i njihovim ustrajnim otklonom od ikakvih aktivnosti koji bi tu krizu ublažili ili ukinuli.
Zauzimaju se na svim međunarodnim skupovima i susretima za položaj Republike Srbije (??), podupiru ruske međunarode aspiracije, suprostavljaju se započetim integracijama (Nato članstvo, EU članstvo).
Očigledno parcijalno koriste (zloupotrebljavaju) vlast za iskorištavanje političke moći. Otuđili su ustavno pravo naroda imati vlast i sudjelovati u vlasti.
Poticanje izmišljenih afera (slučaj Šimunić, kojem je prethodilo četničko divljanje na beogradskom stadionu kojem su nazočili upravo oni koji se sumnjiče za fabriciranje slučaja Šimunić), Jovanovićevo višestruko (svakodnevno) kršenje Ustava, Josipovićevo trčakaranje Tadiću i Nikoliću... upućuje na ciljanu nebrigu ove vlasti za riješavanje krize.

Gospodarsku krizu (izazvanu slomom bankarskog sustava), koja je zahvatila većinu zapadnih država i onih država koje s njima imaju razvijene gospodarske aktivnosti, većina tih država je uspiješno savladala. Čak i države koje nas okružuju. Samo Hrvatska nije napravila niti jedan ohrabrujući korak. Hrvatska je tu krizu produbila.

Očigledno nezauzimanje za boljitak građana RH (većinom Hrvata) teški je propust ove (zločinačke) vlasti, ruske agenture.


Zadržati vlast (kako bi počinili što veću štetu)(za koju će odgovarati) po bilo koju cijenu. U tom kontekstu često su mediji vraćaju korupciji u RH.
Korupcija je proglašena (iako nije) glavnim krivcem stanja ... (proruska politika reduciranih i poremećenih potplaćenih agenata glavni je uzrok pogoršavanja stanja; napadaju sve funkcionalno i izazivaju paralizu sustava).
Korupcija je (nelogično) pripisana novom dobu (samostalne države Hrvatske, time i HDZ-ovoj vladavini).
Korupcija je posljedica nerealno niske cijene (po zakonu ponude i potražnje), koja poprima stvarnu razinu korupcijom. Tako kaže (ekonomska) teorija.
Pojašnjenje. Podržavajući socijalističke cijene (u sustavu koji nije sposoban zadovoljiti sve potrebe) nastaje jača potražnja od ponude (cijena raste). Socijalno/socijalistički proklamirano jednako pravo nudi nerealno manju cijenu i nastaje razlika u cijeni koja se nadopunjuje koruptivnim putem.
Uistinu je nerealno očekivati kako će radnici sa smanjenim primanjima, stalnom prijetnjom otkazom i smanjenim pravima dobrovoljno podržavati besplatano školovanje (naročito visoko), besplatno liječenje ili besplatan sport i kulturu.
Dolaskom ove vlasti, od prvog dana su sustavno smanjivali primanja radnika, smanjivali njihova prava i provodili otkazivanje ugovora o radu (dijelili otkaze).
Korupcija je produkt socijalizma i (današnje) socijalnosti. A pobornici (ondašnjeg, nakaradnog) socijalizma i današnje (nakaradne) socijalnosti nije demokratska RH niti HDZ već skh/sdp.

Hrvatski građani (većinom Hrvati) imaju pravo na vlast koja će krize riješavati u što kraćem roku i sa što manje posljedica. Ne treba im niti su po povelji UNa dužni trpjeti ovakvu (izdajničku i otuđenu) vlast.
Po Ustavu, zakonima (RH) i povelji UNa ovo je veleizdajnička vlast koju treba svrgnuti u najkraćem roku ...

Uskrs. Hrvatski uskrs.
Hrvatska, zemlja sretnih ljudi




Post je objavljen 20.04.2014. u 13:16 sati.