Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

PRIJEDLOG ZAKONA O KOMASACIJI



RASPRAVA PREKO INTERNETA

Od 14. travnja otvoreno je savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu nacrta Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta preko interneta. Rasprava će na taj način trajati 14. svibnja 2014. godine.
Sa temom Prijedloga nacrta Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta svi zainteresirani mogu se upoznati na web stranici Ministarstva poljoprivrede na linku

link : http://www.mps.hr/default.aspx?id=11731.

Na tom je mjestu sve potrebno:

1.Nacrt prijedloga Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta
2.Prezentacija koju je napravila radna skupina
3. Obrazac

Obrazac sa prijedlozima, i mišljenjima treba poslati na meil adresu: gordon.haluska@mps.hr

Budući da je predviđeno da će pristigla mišljenja i primjedbe biti objavljeni po završetku rasprave, potrebno je napisati da li se slažete da VAŠ poslani prijedlog ili mišljenje bude javno objavljen.

Prema informacijama iz ministarstva poljoprivrede „cilj izrade i donošenja Zakona o komasaciji poljoprivrednog zemljišta je okrupnjavanje posjeda u veće i pravilnije katastarske čestice, radi njegovog ekonomičnijeg iskorištavanja, te stvaranja povoljnijih uvjeta za razvoj poljoprivredne proizvodnje i povećanje konkurentnosti. Radi o iznimno važnom Zakonu koji bi trebao potaknuti okrupnjavanje poljoprivrednih površina, a kolika je važnost usvajanja Zakona potvrđuje podatak da se postupak komasacije u Republici Hrvatskoj nije provodio od 1991. godine i posljednje izmjene Zakona o komasaciji iz 1987. godine. Posljedično, danas ne postoji normativno uređeni okvir za provedbu postupaka komasacije, što u konačnici onemogućava provedbu postupaka, odnosno dovršenje započetih postupaka komasacije.
Ministarstvo poljoprivrede ovim zakonom ima namjeru riješiti uz usitnjenost katastarskih čestica i zemljišno-knjižno stanje poljoprivrednog zemljišta kao i ostala pitanja vezana uz korištenje poljoprivrednog zemljišta“ – piše u informaciji ministarstva poljoprivrede.







Post je objavljen 19.04.2014. u 07:11 sati.