Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

VIJEĆE ZA RIBARSTVO




SABORSKI ZASTUPNIK BARANOVIĆ
- PREDSJEDNIK VIJEĆA


Prva sjednica Savjetodavnog vijeća za ribarstvo održana je 9. travnja. Članovi Savjetodavnog vijeća za ribarstvo su stručnjaci Instituta za oceanografiju i ribarstvo, Savjetodavne službe, Ministarstva poljoprivrede, predstavnici Hrvatske obrtničke i Hrvatske gospodarske komore. Predsjednik Vijeća za ribarstvo je Petar Baranović dipl. ing. morskog ribarstva, rodom iz Šibenika, koji ima mandat zastupnika HNS-a u Hrvatskom Saboru.

Vijeće je oformljeno kako bi se zajedničkim stručnim i praktičnim znanjima našla rješenja za nagomilane probleme u ribarstvu. Na prvoj, konstituirajućoj sjednici Vijeće je utvrdilo budući način rada kao i otvorena pitanja koja treba rješavati. Vijeće je zaključilo da je u rješavanju određenih problema potrebno uključiti i druga ministarstva i ustanove.
Pred Vijećem je analiza ribolovnog napora za kočare i plivaričare u posljednjih nekoliko godina kako bi se prikupili podaci za definiranje uvjeta i načina autorizacije plovila. Autorizacija plovila namjerava se uvesti u pravilnike kako bi se poboljšao sustav kontrole i stvarnog stanja na hrvatskom moru.



Post je objavljen 16.04.2014. u 07:45 sati.