Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

RANKO OSTOJIĆ: NE TREBA VRATITI VATROGASCE POD MUP

ZAGREB

Rješenje nije vratiti vatrogasce pod MUP-a već jačati Državnu upravu za zaštitu i spašavanje i donijeti neka nova zakonska rješenja, rekao je ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić danas i čestitao svim sudionicima koordinirane akcije kojom je požar u Jankomiru stavljen pod nadzor.

Ministar je odgovarao na pitanje treba li vatrogastvo vratiti pod MUP, a ne da ono bude u sustavu lokalnih zajednica, jer se u javnosti nagađa da je akcija gašenja požara u C.I.O.S.-u jučer kasnila i da su posljedice mogle biti daleko teže. "Nije rješenje da se vatrogasci vrate pod MUP", već napredak treba ostvariti "jačanjem Državne uprave za zaštitu i spašavanje i kroz određena nova zakonska rješenja", rekao je Ranko Ostojić.Čestitao je svim sudionicima jer su "u vrlo kratkom vremenu, unatoč informaciji da je moguće bila kasna dojava, uspjeli staviti požar pod nadzor".
Image and video hosting by TinyPic
Koordinirana akcija državne uprave za zaštitu i spašavanje, vatrogasa, dobrovoljnih vatrogasnih, profesionalnih postrojbi, uključenog MORH-a, policije, svih segmenata, još jednom je pokazala da Hrvatska ima sposobnost u ovim uvjetima i kroz ovu organizaciju riješiti slučaj kakav je požar u Jankomiru, drži ministar.Ministar unutarnjih poslova odgovorio je na pitanja novinara tijekom seminara na temu sprečavanja mreža ilegalne imigracije u jugoistočnoj Europi koji se održava danas u hotelu Dubrovnik u Zagrebu.

Požar u skladištu grupe CIOS, koja sakuplja i reciklira željezni i čelični otpad i ostale otpadne materijale, izbio je u ponedjeljak, lokaliziran je sinoć ali bi gašenje moglo potrajati i dva dana zbog velike količine zahvaćenog materijela, kako se procjenjuje oko 10 tisuća kubika. Na požarištu je još 60-ak vatrogasaca i 20-ak vozila, po pola iz Javne i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi. Hlađenju je pomogla i kiša koja je spustila čestice te helikopter Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, koji je od u ponedjeljak poslije podne do navečer u 40 letova izbacio 74 tone vode.…. seebiz.eu

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 15.04.2014. u 18:34 sati.