Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

GODIŠNJE IZVJEŠĆE HRVATSKE POLJOPRIVREDNE AGENCIJE ZA 2013.



POKAZATELJ STANJA, VRSTE I BROJA

Hrvatska poljoprivredna agencija, točnije njen direktor dr. Zdravko Barač, predstavio je u 4.4. u kino dvorani Ministarstva gospodarstva u Vukovarskoj 78 godišnje izvješće za 2013. godinu.
Dr. Barač je rekao da je godišnje izvješće izvor objektivnih i vjerodostojnih brojčanih pokazatelja kretanja stočarske proizvodnje, platforma za izradu analiza po pojedinim uzgojnim područjima i temelj za određivanje smjernica budućeg kretanja i razvoja stočarske proizvodnje. To izvješće kao informacija
važan je pokazatelj stanja količine i broja vrsta stoke po vrstama za 2013.kako stručnjacima tako i poljoprivrednim proizvođačima koji su u sustavu kontrole i prate stanje i kretanja u poljoprivredi.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic
Povijest Hrvatske poljoprivredne agencije duga je 101 godinu. Već 1913. osnovan je Savez hrvatskih marvogojskih udruga u Sv. Ivanu Zelina . Godine 1957. savez se pripaja Zadružnom stočarskom savezu Hrvatske. Tako je stvorena organizacija koja je preuzela brigu o radu na selekciji stoke.Godine 1960. stručne poslove Zadružnog stočarskog saveza preuzeo je Stočarski selekcijski centar Hrvatske. taj Centar od 1975. radi u sastavu Poljoprivrednog centra Hrvatske .
Osnivanjem RH, Vlada Uredbom iskazuje svoju ingerenciju nad krovnom institucijom koja objedinjava podatke o stočnoj reprodukciji i proizvodnji. Tako je 1994. Uredbom Vlade RH ta ista institucija nazvana Hrvatski stočarski selekcijski centar, 2003. godine Uredbom mijenja naziv u Hrvatski stočarski centar, a 2009. Uredbom je nazvana Hrvatska poljoprivredna agencija, kako se zove i danas.


Post je objavljen 05.04.2014. u 09:17 sati.