Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Zanimanje vs. Ženstvenost

Ljepota i seks su ono zbog čega muškarac želi ženu. Ali hraniteljski instinkt je ono zbog čega je voli.
- Igniss

Ženstvenost je uz ljepotu uvijek bio i ostao glavni faktor privlačnosti kod žena. Već sam opisao kako je ljepota ono što otvara vrata, no hraniteljski instinkt (vrlo bitan dio ženstvenosti) je ono što određuje što će se poslije dogoditi s njima.

Da ne duljim, danas vam donosim ovaj općeniti prikaz korelacije ženstvenosti i ženskog zanimanja:


"Uvijek sam mislila da muškarce pali moja pozicija managera nabavnog lanca u metaloprerađivačkoj industriji..."

Iako na prvi pogled možda u ovoj tablici vidite određenu negativnu korelaciju između razina ženstvenosti i edukacije (tj. inteligencije, kojoj je edukacija jedna od manifestacija), stvari nisu baš tako crno-bijele. Npr., medicinske sestre trebaju puno više obrazovanja, inteligencije i stručnosti nego političarke.

Evo koji sve faktori (otprilike podjednakom snagom) utječu na razinu ženstvenosti koje (u prosjeku) žena stječe svojim zanimanjem:

1. Konkretno pomaganje drugim ljudima - nije važno je li nekome dala injekciju ili donijela kavu, radi se o tome da je kroz svoj posao direktno učinila nešto za drugu osobu. Ako je ta osoba dijete, udvostručite bonus. To je ono što čini učiteljice znatno privlačnijima od vulgaris uredskih činovnika, makar oni bili u uredu dobrotvorne organizacije za podizanje razine religijske tolerancije u Tanzaniji.



2. Važnost izgleda (pogotovo vitkog tijela) za uspjeh u zanimanju - sportašica u pravilu ne može biti debela i vrlo je malo vjerojatno da puši, pije ili uzima lake droge. Za konobaricu u kafiću ili stujardesu je veliki plus ako je mlada i zgodna, iako to nije nužno za njen posao, dok je za kvantnu fizičarku to potpuno svejedno.

3. Tabu faktor - neka određena zanimanja nose sa sobom element zabrane koji ih čini privlačnijima. Upravo zbog toga se nitko nikada ne odijeva u kostim seksi konobarice, ali seksi policajka je vrlo popularna.

4. Kompliciranost i apstraktnost naziva zanimanja - dakle, ne složenost samog zanimanja, nego složenost naziva. "Viša povjerenica za rodnu jednakost u području znanstvenog istraživanja" je znatno manje i seksi i ženstveno od "maserka".


Oduvijek sam sanjao o ženi koja radi ovdje

Za zanimanja koja nisu navedena po ovim parametrima lako možete procijeniti gdje se otprilike nalaze:

- "Liječnica" uključuje puno brige o ljudima, no istodobno i kompliciranosti, birokracije i agresivnosti koja dolazi sa stresom i oštrim natjecanjem u tom području. To je svrstava negdje između medicinske sestre i znanstvenice, dok je "fizioterapeutkinja" znatno bliže medicinskoj sestri nego znanstvenici.
- "Gimnastičarka" je u svakom pogledu ekvivalent plesačice, dok su "bacačica diska" i nogometašica zbog grubosti svog posla sličnije policajki.
- "Pornoglumica", iako dijeli većinu osobina s plesačicama, sadrži daleko preveliku količinu promiskuiteta da bi mogla biti znatno ženstvenija od političarke. "Kurtizana", s druge strane, koja ima samo par utjecajnih klijenata i održava potpunu diskreciju, ne trpi takve penale.
"Nastavnica" ne radi s malom djecom pa je negdje između učiteljice i profesorice.
- "Operaterka u call centru" bi bila ekvivalent prodavačice, samo malo niže jer je njen izgled potpuno nevažan za posao

Upravo zbog ovih varijacija "Jesi li Alfa?" test za žene ne uključuje zanimanje, već kroz svoja konačna pitanja mjeri samo krajnje rezultate kao što su ljubaznost ili elegancija. Za očekivati je da bi jedna sutkinja općinskog kaznenog suda na tim pitanjima dobila manje bodova od jedne balerine, no uvijek je moguće iznenaditi se.

Post je objavljen 02.04.2014. u 10:44 sati.